Hem NYHETER 4 000 aktivitetsväskor till landets förstaklassare

4 000 aktivitetsväskor till landets förstaklassare

Publicerat av: Redaktionen

Flera undersökningar rapporterar om att barn idag rör sig för lite.

För att inspirera fler till ett liv i rörelse och lära ut goda vanor i tidig ålder delar Stadium sedan år 2005 ut aktivitetsväskor gratis till skolor runt om i landet.

Väskan innehåller aktivitetsartiklar såsom bollar, hopprep och koner för att uppmuntra till fysisk lek, bara barnens fantasi sätter gränserna för aktiviteten.

Syftet med aktivitetsväskan är att inspirera till mer aktivitet i skolan utöver de schemalagda idrottstimmarna. Många barn ägnar sig åt olika sportaktiviteter på fritiden, men inte alla. Genom att etablera bra vanor tidigt i livet vill Stadium erbjuda ett första steg till en aktiv och hälsosam livsstil. Projektet är ett led i Stadiums Good Citizen-arbete och sedan starten år 2005 har över 25 000 aktivitetsväskor delats ut. I år, likt i fjol, delas väskorna ut i samarbete med den icke vinstdrivande organisationen Generation Pep.

4 000 aktivitetsväskor till landets förstaklassare

– Att få möjlighet att dela ut aktivitetsväskor till skolor runt om i Sverige tillsammans med Stadium känns otroligt roligt och viktigt.

Jag har själv fått möjligheten att besöka några skolor under den tidiga hösten och glädjen och aktiviteten som direkt infinner sig bland barnen när de får börja använda sakerna i väskan är verkligen härligt att se.

Vi hoppas alla skolor som har en förstaklass tar vara på möjligheten och beställer en aktivitetsväska, säger Carolina Klüft, Verksamhetschef för Generation Pep.

– Fokus är på förstaklassare för att skapa goda vanor redan i en tidig ålder, säger Patrizia Nilsson som är Sports Marketing Manager på Stadium. Barns hälsa och rörelse är en viktig samhällsfråga och det finns en stor oro för att barn rör på sig för lite i vardagen.

– Det här är ett problem som ska tas på allvar men det är svårt att prata om det utan att använda pekpinnar. Vi på Stadium vill inspirera alla till ett aktivt liv och jag känner mig hoppfull till att vi bidrar till en aktivare värld med våra initiativ, säger Karl Eklöf, CEO på Stadium Group.

Väskornas innehåll har ändrats från år till år efter feedback från eleverna och ambitionen är att innehållet alltid ska erbjuda något för alla.

2019 innehåller väskorna som är färgade med vattenbesparande tekniken Solution Dye, två FairTrade-märkta fotbollar, två stycken basketbollar, en softboll, en bollpump, tre tennisbollar, fyra koner och två hopprep. Det totala värdet per väska är cirka 900 kronor.

Aktivitetsväskan beställs kostnadsfritt från Stadium av alla skolor med förstaklassare och delas ut från och med mitten av september.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>