Hem NYHETER Andreas Fridell ny VD för Edtechbolaget IST AB

Andreas Fridell ny VD för Edtechbolaget IST AB

Publicerat av: Redaktionen

Andreas Fridell tar över som VD på svenska marknaden för Edtechbolaget IST AB.

Andreas kommer närmast från tjänsten som Head of Solution Management på IST AB, en tjänst han tillträdde i augusti 2018.

Då med ansvaret att utveckla bolagets långsiktiga strategi och erbjudande på den svenska marknaden, ett arbete som har drivit ISTs verksamhet starkt framåt.

Andreas Fridell ny VD för Edtechbolaget IST AB 2

Andreas Fridell, ny VD för IST AB

– Jag är övertygad om att Andreas kommer utveckla vårt svenska affärsområde. Under sin relativt korta tid på IST har Andreas blivit en uppskattad och respekterad kollega och ledare, med en bra förståelse för företaget och verksamheten. Han har en hög ambition och ett stort kundfokus och kommer att driva vårt viktiga arbete framåt för att fortsätta som marknadsledande inom Edtech, säger Tommy Eklund, CEO, IST Group AB.

Andreas har många års erfarenhet av affärsutveckling och försäljning och har tidigare arbetat nio år inom Försvarsmakten samt som Chief Commercial Officer på börsnoterade IT-bolaget Fortnox. Även på Fortnox drev Andreas ett viktigt förändringsarbete, då inom redovisningsbranschen.

– Edtechbranschen är inne i en oerhört spännande men krävande omvandling. Jag ser väldigt många likheter med redovisningsbranschens liknande utmaningar för ett par år sedan – en erfarenhet som jag nu hoppas kunna ta med mig in i Edtechbranschen. Året på IST har givit mig bra kontaktytor och en bra insikt i kundvärdet IST behöver leverera, samt vad IST behöver spela för roll i utvecklingen av ett bra lärandeklimat i Sverige.

– På IST skall vi stötta och driva digitaliseringen för att underlätta våra kunders situation i fråga om administration och lärande, men också finna vårdnadshavares del i ekosystemet. Det är en spännande resa som bara har startat och jag ser med ödmjukhet fram emot utmaningarna och möjligheterna vi står inför, säger Andreas Fridell, VD, IST AB.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>