Hem NYHETER Satsning på hjärngympa för elever i årskurs ett och sju!

Satsning på hjärngympa för elever i årskurs ett och sju!

Publicerat av: Redaktionen

Med start höstterminen 2018 satsar Svalövs kommun på fysisk aktivitet, som ett sätt att öka elevernas måluppfyllelse.

Satsningen sker i samarbete med idrottsvetenskapliga institutionen vid Linnéuniversitetet.

Till grund för satsningen ligger de forskningsrön, som specialistläkaren Anders Hansen sammanställt i boken Hjärnstark. Fysisk aktivitet påverkar inlärnings-, koncentrations- och minnesförmågan positivt.

Satsning på hjärngympa för elever i årskurs ett och sju!

– Från och med höstterminen 2018 kommer alla elever i årskurs ett och sju att ha fysisk, pulshöjande, aktivitet tre morgonpass i veckan. Varje pass är 20 minuter långt. Efter den pulshöjande aktiviteten bjuds eleverna på en lättare frukost och därefter påbörjas det ordinarie schemat, säger utbildningschef Hans Dahlqvist.

Satsningen är treårig och den kommer att beforskas under tiden av Joakim Glaser, som är lektor i idrottsvetenskap på Linnéuniversitetet.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>