Barnrättsorganisationen Bufff lanserar ny , som ger bättre digitalt stöd för barn och unga med frihetsberövad familjemedlem.
Organisationen ger stöd och röst till barn och ungdomar med förälder eller annan familjemedlem i fängelse, häkte eller frivård.
Den nya webbplatsen möter stödsökandes behov av stöd och information genom nya funktioner, tjänster, innehåll och form. Den förra webbplatsen från 2015 hade tjänat ut sitt syfte, både vad det gäller innehåll och underliggande teknik.
– Hela vår organisation påbörjade en digital transformering i och med pandemiutbrottet och de restriktioner som följde på det. Vår nya webbplats är navet som knyter samman alla våra informations- och kommunikationskanaler via nätet, säger Madelein Kattel, verksamhetschef på Bufff Sverige.
För stödsökande och samhällsfunktioner
Bland nya funktioner på Bufff-webben märks sociala medieflöde i realtid, gåvo-shop och videoinnehåll. Sedan tidigare driver organisationen en anonym chatt för barn och unga samt en nationell stödlinje. Bufff Sverige organiserar 14 lokalavdelningar från Luleå i norr till Malmö i söder. Dessa lokala föreningar har egna sidor där de presenterar sitt arbete och vad de kan erbjuda enskilda och familjer i behov av stöd, i form av samtal, aktiviteter och träffar.
Utöver innehåll riktat till barn och unga som söker stöd har den nya webbplatsen information och resurser för de som är verksamma inom skola, kriminalvård, socialtjänst och andra yrkesroller som kommer i kontakt med ungdomar och barn.
– Rapporter, forskning, nyheter och Bufff:s egen blogg är informationskällor som är intressanta för de som vill veta mer om vårt verksamhetsområde, säger Madelein Kattel, verksamhetschef på Bufff Sverige.
Fortsatt utveckling
Där den gamla webben var statisk och otidsenlig är den nya webbplatsen producerad med tanke på fortsatt utveckling. Bufff samlar kontinuerligt in idéer och förslag från barn och ungdomar samt de egna medlemmarna. På så sätt kommer fler tjänster och mer innehåll adderas regelbundet – allt för att göra det enklare att få stöd och bättre lära känna organisationens arbete. Inte minst kommer Bufff:s opinionsdrivande arbete göra sig gällande på olika sätt, exempelvis genom blogg-inlägg, filmmaterial och debattartiklar.
Den nya webbplatsen är skapad i Wordpress av en projektgrupp bestående av ledamöter ur Bufff Sveriges styrelse, webbyrån Millipixels och den digitala mediebyrån Landet Media.