Dags för riksfinal i Teknikåttan

Onsdagen den 23 maj avgörs årets upplaga av Teknikåttan vid Linköpings universitet.

Dags för riksfinal i Teknikåttan 1Tolv lag ställs mot varandra i den rikstäckande tävlingen i naturvetenskap, matematik och teknik för elever i årskurs åtta.

Totalt har 24 000 åttondeklassare tävlat i Teknikåttan i år. Via kval och regiontävlingar har de tolv kvarvarande lagen kvalificerat sig till rikstävlingen, som avgörs med semifinaler och final på Campus Norrköping. Konferencier vid finalen är Karin Adelsköld och flera externa aktörer kommer att medverka. Vinnande klass får med sig en prischeck på 12 000 kronor.

Tävlingen består av både teoretiska och praktiska uppgifter inom teknik, biologi, fysik, kemi och matematik. Inför tävlingen har klasserna också gjort en klassuppgift som bedöms under tävlingsdagen.

Teknikåttan startade vid Linköpings universitet 1993 och firar i år 25 år. Tävlingen är idag ett samarbete mellan elva universitet och högskolor i landet.

Media hälsas välkomna att delta under dagen.

Tid: Onsdagen den 23 maj, semifinalerna pågår 9.30-11.30, finalen börjar 13.00 med prisutdelning ca kl 15.00.

Plats: Campus Norrköping, Linköpings universitet. Semifinaler i Kåkenhus, sal K1 och K4, och i Täppan, sal TP1. Final i Flygeln.