Elever befolkar öde ö i samband med Earth Hour
Hem NYHETER Elever befolkar öde ö i samband med Earth Hour

Elever befolkar öde ö i samband med Earth Hour

Publicerat av: Redaktionen

I samband med Earth Hour den 27 mars genomför elever på 18 av Nackas kommunala grundskolor ett projektarbete där de bygger ett hållbart samhälle på den fiktiva ön Utopia.

Elever befolkar öde ö i samband med Earth Hour

Elevernas arbeten kommer att presenteras digitalt – missa inte det!

Det är elfte året i rad som PEAK-nätverket anordnar ett projektarbete i samband med Earth Hour. Detta år är projektidén och lärarhandledningen framtagen i samarbete med Nacka vatten och avfall och Nacka energi.

I arbetet med årets tema ”Den hållbara ön Utopia” ska eleverna föreställa sig att de ska flytta till en öde ö och bo där i 100 år. Syftet med uppgiften är att eleverna ska fundera kring kretslopp och resursanvändning när de bygger upp ett hållbart samhälle från start.

-Detta är ett fantastiskt tillfälle att i skolan kunna lyfta fram kretsloppstanken och hållbar utveckling, projektet knyter an till många delar ur läroplanen, säger Annelie Adolfsson, PEAK-samordnare i Nacka kommun.

Till sin hjälp har skolorna fått ett lektionsupplägg som beskriver hur de ska arbeta med årets tema och hur resultatet kan presenteras. Bidragen från de deltagande skolorna kommer att publiceras under vecka 15 på www.youtube.com/Nackakommunala…

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>