Hem NYHETER Gleerups ger Sveriges skolor tillgång till digitala läromedel

Gleerups ger Sveriges skolor tillgång till digitala läromedel

Publicerat av: Redaktionen

Just nu råder hög smittspridningsrisk i landet och många lärare och elever behöver stanna hemma från skolan.

Många skolor har redan möjlighet till en flexibel undervisning med hjälp av digitala läromedel.

Gleerups ger Sveriges skolor tillgång till digitala läromedel

För de skolor som inte redan använder Gleerups digitala läromedel erbjuder Gleerups därför fri tillgång terminen ut.

De digitala läromedlen underlättar och garanterar såväl ämnesinnehåll som lämpliga, interaktiva arbetsuppgifter. En bra lösning för både lärare och elever.

Vi ger dig fem snabba tips om hur du kan jobba smart med de digitala läromedlen med elever på distans:

1. Eleverna kan jobba på egen hand

I Gleerups digitala läromedel ingår självrättande övningar i olika nivåer som ger eleverna möjlighet att träna på egen hand. Alla övningar går att göra hur många gånger som helst. Du som lärare kan följa såväl klassens som varje elevs utveckling.

2. Smarta arbetsformer med djuplänkar

Inbyggda djuplänkar gör det enkelt att länka specifikt material från de digitala läromedlen till andra plattformar. Jobbar skolan i Google Classroom eller Microsoft Teams finns en funktion som sömlöst länkar artiklar från Gleerups digitala läromedel in i dessa plattformar.

Så använder du djuplänkar

3. Lätt att instruera elever

Möjligheten att skapa tillägg i form av länkar till andra lärresurser ger en utökad lärmiljö och ger möjlighet att individualisera undervisningen. Tilläggsfunktionen kan även användas för att ge eleverna instruktioner direkt i läromedlet.

Så skapar du tillägg

4. Enkelt att göra planeringar

Använd planeringsverktyget för att planera upplägg för individer och grupper. Du kan också inspireras av och använda redan färdiga planeringsförslag. Välj själv om du vill använda planeringen precis som den är eller om du vill redigera och bygga vidare.

Så använder du planeringsverktyget

5. Snabb hjälp på Gleerups supportcenter

Ta hjälp av Gleerups supportcenter. Här hittar du guider och filmer för både lärare och elever för att snabbt komma igång.

Gleerups supportcenter

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>