Hem NYHETER Göteborgs universitet väljer Freja eID

Göteborgs universitet väljer Freja eID

Publicerat av: Redaktionen

Freja eID Group AB (publ) meddelar idag att man tecknat avtal med Göteborgs universitet om användande av Freja eID för e-legitimering av lärosätets 10 000 konton.

Avtalet löper över två år och innebär en fast årsintäkt för Freja eID Group under avtalstiden.

Göteborgs universitet väljer Freja eID

På sikt finns även planer att utöka avtalet att inkludera universitetets 50 000 studenter. Freja eID erbjuder förutom en personlig e-legitimation även en rollbaserad variant som separerar användarens privata användning från exempelvis användning i tjänsten eller i rollen som student.

Funktionen kallas Organisations eID och lanserades i början av 2020. Till skillnad från de flesta avtal som tecknas med kunder kring den personliga e-legitimationen som debiteras utifrån användning, är affärsmodellen för Organisations eID baserad på en fastställd årsintäkt för ett visst antal användare.

Modellen ger kunden fri användning av Freja eID under avtalsperioden och för Freja eID Group innebär modellen en förutsägbar intäktsström.

Johan Henrikson, VD Freja eID Group kommenterar:

”Allt fler organisationer ser fördelarna med att kunna identifiera sina medarbetare med en tjänstelegitimation som är separerad från den privata e-legitimationen. Eftersom Freja eID är den enda mobila e-tjänstelegitimationen som är godkänd för det statliga kvalitetsmärket Svensk e-legitimation ser vi för närvarande en stor efterfrågan kring detta och avtalet med Göteborgs universitet är ett starkt kvitto på att Freja erbjuder en unik lösning på ett utbrett problem.”

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>