Hem NYHETER Ersta Sköndal Bräcke högskola deltar i Prideparaden

Ersta Sköndal Bräcke högskola deltar i Prideparaden

Publicerat av: Redaktionen

Förra året deltog Ersta Sköndal Bräcke högskola i Prideparaden under Stockholm Pride för första gången.

Även i år kommer högskolan delta under parollen Academic Pride tillsammans med andra lärosäten i Stockholm.

– På initiativ från lärosätena i stockholmsregionen arrangerades förra året Academic Pride för första gången.

Förra året var också första gången vi som högskola mer samordnat deltog i Prideparaden. Alla som var med från högskolan tyckte att det var både viktigt och mycket skoj.

Utifrån dessa positiva upplevelser och betydelsen av att vi som lärosäte faktiskt närvarar under den mycket viktiga manifestation som Stockholm Pride utgör, vill jag uppmana både studenter och anställda att gå med under högskolans flagga under årets Prideparad, säger Johan Hvenmark som är ordförande för högskolans likabehandlingsråd.

Ersta Sköndal Bräcke högskola deltar i Prideparaden

Högskolan kommer även i år att gå under parollen ”Academic Pride”, vilket är ett samarbete mellan flera av Stockholms lärosäten med tillhörande studentkårer, bland andra Stockholms universitet, Karolinska Institutet, Handelshögskolan, KTH och Sophiahemmet högskola. Förra året blev en succé och vi hoppas på ännu flera deltagare i årets parad.

Paraden hålls i år lördagen den 3 augusti, med start vid Stadshuset klockan 13.00. Håll utkik efter oss!

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>