Hem NYHETER Högskolan i Skövde utökar distansundervisningen

Högskolan i Skövde utökar distansundervisningen

Publicerat av: Redaktionen

Distansundervisning om möjligt och campusundervisning om det behövs.

Situationen med ökad smittspridning av Coronaviruset i Västra Götalands län gör nu att Högskolan i Skövde utökar distansundervisningen.

Högskolan i Skövde utökar distansundervisningen

Lars Niklasson

Antalet fall av covid-19 ökar i hela Västra Götaland. Den rådande situationen med ökad smittspridning gör nu att Högskolans rektor, Lars Niklasson, uppmanar Högskolans institutioner att öka graden av distansundervisning.

– Det förändrade Corona-läget gör att vi behöver ändra vårt grundläggande förhållningssätt för att ta det samhällsansvar vi är skyldiga att ta. Vi behöver nu tänka distansundervisning om det är möjligt och campusundervisning om det behövs. Det här förhållningssättet ska gälla resten av terminen, säger Lars Niklasson.

Sedan starten på höstterminen har Högskolan i Skövde av Coronaskäl haft en reducerad nivå av campusundervisning. Alla föreläsningar för över 50 personer har getts på distans. Den uppmaning som Högskolans rektor nu ger institutionerna innebär att antalet studenter på campus minskas ännu mer.

Olika på olika institutioner

Det nya ställningstagandet från rektor Lars Niklasson ger Högskolan i Skövdes fem institutioner möjlighet att själva avgöra vilka utbildnings- och examinationsmoment som under den resterande delen av höstterminen kan konverteras från campus till distansform. Hur stor del av undervisningen som blir på distans kommer att skilja sig åt mellan olika institutioner, men också mellan olika utbildningar och kurser.

– Det finns utbildnings– och examinationsmoment som inte kan utföras på distans, även om vi skulle vilja det. Det kan bero på att det inte går att ändra i planeringen på så kort tid, att utbildningen kräver en viss utrustning som finns på Högskolan eller att rättssäkerheten vid en tentamen inte går att upprätthålla vid distans, förklarar Lars Niklasson.

Högskolan är öppen

För Högskolans studenter kommer det tydligt framgå på deras scheman vad som gäller, om det är undervisning/examinationer på campus eller med digitalt stöd på distans. Högskolan är öppen som vanligt, men högskolebiblioteket minskar sina öppettider tillfälligt med anledning av de skärpta allmänna råden. Högskolans lokaler är sedan tidigare anpassade för att minska risken för smittspridning med bland annat ändrad möblering, utökad städning, plexiglasskydd vid diskar och många hygienstationer.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>