Hem NYHETER IST lanserar ny samlingstjänst för lediga lärarjobb

IST lanserar ny samlingstjänst för lediga lärarjobb

Publicerat av: Redaktionen

Nu lanseras Skolkollen Lediga jobb, en webbaserad tjänst som både listar lediga lärarjobb landet över och gör det möjligt för skolorna att profilera sig på ett värdeskapande sätt.

– Lärarbristen i landet påverkar hela samhället och det är viktigt att underlätta rekryteringen av nya lärare.

Via tjänsten kan jobbsökare få en god översikt över lediga lärartjänster samtidigt som skolorna får möjlighet att nå potentiella nya lärare via ytterligare en kanal, säger Pontus Albinzon, Business Development Manager på IST Home.

Grund för lyckad rekrytering

IST lanserar ny samlingstjänst för lediga lärarjobb

Förutom lediga tjänster sammanställer tjänsten allmän information om skolorna, såsom antalet elever, genomsnittsbetyg, behörighetsgrad hos lärare och kontaktuppgifter till skolans personal.

Dessutom sammanställs uppgifter från Skolinspektionens enkät för pedagogisk personal, som visar hur respektive skola ligger till när det gäller faktorer som trygghet, ordningsregler, studiero, stimulans, pedagogiskt ledarskap med mera.

Skolor som vill komplettera med ytterligare information, och på så sätt marknadsföra sig gentemot potentiella medarbetare, kan göra det via den utökade tjänsten Skolkollen Premium.

– Sammantaget får den jobbsökande en bra översikt, vilket i sin tur skapar goda förutsättningar för en lyckad och hållbar matchning mellan lärare och skola. Vår ambition är att det ska underlätta rekryteringen och gynna båda parter, säger Pontus Albinzon.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>