JENSEN gymnasium flyttar till Göta Hovrätt
Hem UTBILDNING JENSEN gymnasium flyttar nu till Göta Hovrätt

JENSEN gymnasium flyttar nu till Göta Hovrätt

Publicerat av: Redaktionen

JENSEN har tecknat ett långsiktigt avtal med Statens fastighetsverk gällande hyra av det gamla arkivet vid Göta Hovrätt i Jönköping med tillträde till höstterminen 2025.

Lokalerna kommer fram till dess att genomgå en varsam renovering och invändig ombyggnation till gymnasieskola där tidstypiska detaljer bevaras och återskapas.

Med anor från 1800-talet är arkivet vid Göta Hovrätt ett av landets äldsta och bäst bevarade domstolsarkiv.

JENSEN gymnasium flyttar till Göta Hovrätt

Nu är det klart att JENSEN gymnasium flyttar till en av Jönköpings mest anrika lokaler. Bild: Bert Leandersson

“Vi är stolta över att kunna erbjuda våra elever den finaste och mest anrika skollokalen i Jönköping, som också går i linje med hur vi arbetar med bildning på JENSEN. Jag ser fram emot att vara med och skapa en studie- och arbetsmiljö utöver det vanliga med ett fantastiskt bibliotek.” säger Mirza Basic, rektor för JENSEN gymnasium.

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>