Hem NYHETER Kylskåpsradion – ett digitalt mediaprojekt för att öka barns trygghetskänsla

Kylskåpsradion – ett digitalt mediaprojekt för att öka barns trygghetskänsla

Publicerat av: Redaktionen

Kylskåpsradion är ett nystartat projekt som vill använda modern teknik till att nå fram till de barn som vi annars aldrig fått möjlighet att möta.

De barn som sitter hemma på sommarlovet och söker efter någon som lyssnar på dem, eller de som aldrig fått höra att de är älskade som de är.

Kylskåpsradion - ett digitalt mediaprojekt för att öka barns trygghetskänsla

Kylskåpsradion med Gabriel och dockan Åsskar pratar om livet och världen omkring oss, intervjuar intressanta personer, svarar på frågor och berättar spännande saker.

Kylskåpsradion är en podd (ett slags radioprogram) med Gabriel och dockan Åsskar där de pratar om livet och världen omkring oss, intervjuar intressanta personer, svarar på frågor och berättar spännande berättelser.

Det kommer ett nytt avsnitt varje måndag och varje avsnitt är ungefär en halvtimme långt. Podden vill vara en positiv röst i barnens mediaklimat på internet och hjälpa barnen få en grundläggande förståelse för alla människors lika värde, trygghet, hopp och framtidstro.

Utöver ett nytt poddavsnitt varje vecka producerar Gabriel och Åsskar youtube-filmer, musik, blogginlägg samt interagerar med barn i sociala medier. Allt material finns samlat på hemsidan kylskåpsradion.se men även utspritt i de nätverk där barnen rör sig idag, såsom youtube, spotify, podcast-appar, snapchat och instagram.

Liksom all Frälsningsarméns barnverksamhet har Kylskåpsradion sin utgångspunkt i FNs konvention om barnets rättigheter, vilken ser på barn som fullvärdiga individer med egna rättigheter och barndomen som en unik period i en människas liv med lika högt värde som vuxenlivet. Målet med Kylskåpsradion är att öka barns trygghetskänsla genom att sprida en känsla av glädje, gemenskap och förmedla kunskaper. Tre delar som vi tror är möjliga att förmedla via internet.

”Om du får ett barn att skratta så lyssnar det på dig.”

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>