Hem NYHETER Lärande kan ta hem prestigefyllt pris för sitt digitaliseringsarbete

Lärande kan ta hem prestigefyllt pris för sitt digitaliseringsarbete

Publicerat av: Redaktionen

Lärande har nominerats till Guldtrappan för sitt arbete med digitalisering i skolan. 

Guldtrappan delas ut årligen av stiftelsen Yngve Lindbergs Minne tillsammans med partners till de skolhuvudmän som ligger i framkant i sitt digitaliseringsarbete.

Utmärkelsen delas ut på konferensen Framtidens Lärande senare under hösten.

Lärande kan ta hem prestigefyllt pris för sitt digitaliseringsarbete

Ole Lidegran, CIO på Lärande

Lärande är en av sex kandidater till Guldtrappan som nu i nästa steg kommer att bjudas in till en gemensam sammankomst. Därefter tar juryn ett beslut om vilka huvudmän som erhåller utmärkelsen för 2019.

– Jag känner en stor stolthet till nomineringen och jag tror att nyckeln är att vi arbetar så tätt ihop med både IT och pedagogik i vår strategi, säger Ole Lidegran, CIO på Lärande.

Samhället förändras i snabb takt och digitalisering är en förutsättning för att stärka lärandet i det moderna informationssamhället. Lärande har en uttalad strategi att bli stilbildande inom just digitalisering och det är något som det arbetas intensivt med både från centralt håll och även ute på de olika skolverksamheterna.

-Vi arbetar med digitalisering utifrån ett elevcentrerat perspektiv. Insikter och kloka tankar från elever, vårdnadshavare, pedagoger och övrig personal hjälper oss att hitta utvecklingsområden där tekniken kan agera stödjande och stöttande, fortsätter Ole.

-Genom att vara kloka och genomföra digitaliseringen av skolan och utgå från eleven kommer vi att kunna skapa stilbildande lösningar, avslutar Ole.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>