Hem NYHETER Ny ceremoni för skickliga lärare vid Umeå universitet

Ny ceremoni för skickliga lärare vid Umeå universitet

Publicerat av: Redaktionen

År 2013 var Umeå universitet det första stora lärosätet som införde ett meriteringssystem för lärare.

Systemet ska uppmuntra lärare att utveckla sin pedagogiska kompetens.

Idag har totalt 170 meriterade och excellenta lärare utsetts. På torsdag kl. 17.00 uppmärksammas omkring sjuttio av dem vid en nyinrättad ceremoni.

– Syftet med både meriteringssystemet och ceremonin är att synliggöra och uppmärksamma det arbete som universitetets lärare gör dagligen. Att så många av universitetets lärare tagit chansen att meritera sig är väldigt roligt, säger Heidi Hansson, vicerektor med särskilt ansvar för utbildning, och ordförande i nämnden för högskolepedagogisk meritering.

Ny ceremoni för skickliga lärare vid Umeå universitet

År 2013 införde Umeå universitet ett system med universitetsgemensamma kriterier för att premiera lärares pedagogiska skicklighet. Meriteringssystemet har två nivåer, meriterad och excellent, och lärarna ansöker själva till en nivå i taget. Samtliga kriterier måste vara uppfyllda för den aktuella nivån. Utnämnda lärare får ett diplom samt ett lönepåslag, 800 kronor för meriterad och 1 200 kronor för excellent.

Särskild ceremoni

För att ytterligare uppmärksamma lärarna införs nu en ny ceremoni. Ceremonin genomförs i Lärarutbildningshusets ljusgård den 10 oktober kl. 17–18.00, och inbjudna är lärare som utsetts under åren 2017–2019. Ceremonin inleds med en jojk till Umeå universitet, och tal av rektor Hans Adolfsson. Heidi Hansson, vicerektor med ansvar för utbildningsfrågor, leder den del av ceremonin där de skickliga lärarna uppmärksammas.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>