Lekolar ingår nytt betydande ramavtal i Finland
Hem NYHETER Lekolar ingår nu nytt betydande ramavtal i Finland

Lekolar ingår nu nytt betydande ramavtal i Finland

Publicerat av: Redaktionen

Lekolar, Nordens ledande leverantör av lösningar för lärmiljöer, har ingått ett ramavtal med Hansel AB, en statlig enhet för samordnad upphandling i Finland.

Avtalet möjliggör för Lekolar att leverera skolmaterial och produkter för kreativt lärande till nära hälften av alla skolor och förskolor i Finland.

Det uppskattade värdet för avtalet uppgår till 10 miljoner euro för en period om två år, med potential för ytterligare 10 miljoner euro vid förlängning med två år.

Genom avtalet blir Lekolar exklusiv leverantör av skolmaterial och produkter för kreativt lärande till fler än 150 kommuner och andra offentliga organisationer i Finland. Avtalet omfattar fler än 4 500 högkvalitativa produkter inom Lekolars produktkategori Education & Play.

– Vi är stolta över att ha fått Hansels förtroende att utrusta finska skolor och förskolor med våra produkter. Finland är en av våra kärnmarknader och med detta befäster vi vår marknadsledande position i Finland såväl som i Norden, säger David Persson, vd för Lekolar.

Lekolar ingår nytt betydande ramavtal i FinlandLekolars erbjudande mötte de strikta miljömässiga krav som Hansel specificerat för en stor del av produkterna. Till exempel ska samtliga skolböcker vara Svanenmärkta och det finns även långtgående krav gällande transport och förpackningsmaterial.

– Vi har utformat vårt erbjudande utifrån sektorns höga krav och det innefattar ett högkvalitativt sortiment som är både brett och hållbart. I det här avtalet var den miljömässiga aspekten av stor vikt, och med hållbarhet som en del av Lekolars kärna ser vi fram emot att fortsätta leverera på det löftet, säger Taneli Kivistö, Managing Director för Lekolar i Finland.

Det uppskattade värdet för avtalet är 10 miljoner euro för en initial period om två år med start den 2 januari 2022, med möjlighet till förlängning i ytterligare två år. Det totala värdet för avtalet uppskattas därmed till 20 miljoner euro.

Avtalet signerades av Lekolar i Finland (Lekolar-Printel Oy) och Hansel AB, ett icke vinstdrivande aktiebolag i Finland som ägs av finska staten och Kommunförbundet, den finska kommunsektorns intressebevakare och utvecklingspartner.

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>