Hem NYHETER Lunds universitet väljer Freja eID Plus

Lunds universitet väljer Freja eID Plus

Publicerat av: Redaktionen

IT-säkerhetsföretaget Verisec har slutit avtal med Lunds universitet som initialt innebär att Freja eID Plus blir en e-legitimation i tjänsten för universitetets personal.

I förlängningen kan Freja eID användas som identitetslösning för universitetets alla användare och tjänster.

Lunds universitet väljer Freja eID Plus

Freja eID Plus är en mobil e-legitimation på tillitsnivå 3 (LOA3) godkänd för det statliga kvalitetsmärket Svensk e-legitimation och fyller alla krav för såväl privat användning för medborgare som för legitimering för tjänsteutövare. Personnumret är den identitet individen vanligtvis har till sina privata myndighets- och banktjänster, medan exempelvis ett anställningsnummer eller annat ID begrepp kopplat till tjänsteutövningen, kan vara samma individs identitet i arbetslivet – Freja eID kan lagra och hantera båda dessa begrepp.

Tack vare att Freja eID också uppfyller alla tekniska standarder, som exempelvis SAML2, kan Lunds universitet använda Freja eID för åtkomst till de flesta system. Och vid behov av ID-växling så stöder Freja eID även detta, såväl tekniskt som avtalsmässigt.

Johan Henrikson, VD Verisec kommenterar:

”Få har så snabbt anammat digitaliseringens möjligheter som aktörer inom utbildningsområdet, men oavsett vilka ambitioner ett lärosäte har kring digitaliseringen så kommer identiteten att vara en grundläggande komponent. Vi är naturligtvis oerhört stolta över att Lunds universitet, rankad som Sveriges bästa universitet, väljer den nya generationens e-legitimation Freja eID.”

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>