Hem NYHETER Minervaskolan från Umeå blev länsmästare i Vi i femman

Minervaskolan från Umeå blev länsmästare i Vi i femman

Publicerat av: Redaktionen

Minervaskolan klass 5A vann Västerbottensfinalen av årets upplaga av Vi i femman.

Cirka 3600 klasser tävlade runt om i hela Sverige varav 200 gick vidare.

Minervaskolan från Umeå blev länsmästare i Vi i femman

Judit Nyman, Agneta Helleberg och Elias Norén

Bland de 8 klasserna som gick vidare i Västerbotten hade Minervaskolan två klasser som tävlade, både klass 5A och klass 5C.

För klass 5A som vann, tävlade Judit Nyman och Elias Norén. Minervaskolans segerresultat kompletterades med resultatet från en frågetävling där hela klassen deltagit.

”Jag trodde aldrig att vi skulle gå så här långt och det bästa med allt var känslan när vi vann. Agneta påverkar varje dag att vi lär oss så mycket och hela klassen har stöttat oss” säger Judit Nyman.

”Det var roligt att vinna och det kändes jättebra, det var en spännande tävling” säger Elias Norén.

Agneta Helleberg som är klassens lärare och som har jobbat på Minervaskolan sedan skolan startade 1999 berättar att det var fantastiskt att klassen hade så bra resultat så att de gick vidare. Judit och Elias stod sedan för en otroligt fin insats

”Det är kul med en tävling i kunskap och allmänbildning där eleverna får känna att all den kunskap de lär sig i skolan har ett värde. Det har varit en spännande resa och detta blir ett otroligt fint gemensamt minne för livet” säger Agneta Helleberg, lärare i klass 5A.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>