Nordea och Mattecentrum fördjupar samarbete
Hem NYHETER Nordea och Mattecentrum fördjupar sitt samarbete

Nordea och Mattecentrum fördjupar sitt samarbete

Publicerat av: Redaktionen

Nordens största bank Nordea och den ideella föreningen Mattecentrum fördjupar sitt samarbete då Nordea går in som huvudpartner för Mattecentrum.

Syftet är att ytterligare stärka ungas matematiska självförtroende och lyfta vad matematiken kan användas till, inte minst betydelsen av matematik för att på bästa sätt kunna ta hand om sin egen ekonomi.

– Det finns en mängd synergieffekter mellan oss och vi är otroligt glada för detta samarbete. Nordea vill bidra till en positiv samhällsutveckling och ser behovet av goda matematikkunskaper nu och i framtiden. Samarbetet ger oss möjlighet att utveckla vår digitala läxhjälp, vi kommer även att kunna inspirera unga med starka matematiska förebilder från yrkeslivet, säger Ellen Eriksson, generalsekreterare på Mattecentrum.

– Att matematik är viktigt vet vi som bank. Goda kunskaper i matematik är en förutsättning både för att kunna ta hand om sin egen ekonomi och för att ta sig fram i yrkeslivet. I samarbetet med Mattecentrum är vi extra glada för att alla våra medarbetare i Sverige får vara med och bidra med sin kunskap genom att volontärarbeta på Mattecentrums pluggakuten.se, säger Per Långsved Sverigechef på Nordea.

Nordea och Mattecentrum fördjupar samarbete

Elever som pluggar matte

Samarbetet kommer framförallt att innebära både en utökning av den digitala läxhjälpen och utveckling av kunskapssajter som syftar till att utveckla barn och ungas kunskaper i matematik och ekonomi. Redan idag är flera av Nordeas medarbetare mattecoacher i den digitala läxhjälp Mattecentrum erbjuder, kallad Livehjälpen, där unga kan boka in sig via Teams och snabbt få hjälp. Nordeas samhällsengagemang handlar om att bidra till positiv förändring inom områdena finansiella kunskaper och entreprenörskap.

Anställda på Nordea har två dagar per år för volontärarbete inom just dessa områden. Samarbetet med Mattecentrum bidrar till att möjliggöra detta.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>