Hem NYHETER NTI Gymnasiets lärare Henrik Staaf prisas av Beijerstiftelsen

NTI Gymnasiets lärare Henrik Staaf prisas av Beijerstiftelsen

Publicerat av: Redaktionen

Gymnasielärare och lektor Henrik Staaf vid NTI Gymnasiet Johanneberg i Göteborg får Beijerstiftelsens lärarpris i fysik.

Priset offentliggjordes av Kungliga Vetenskapsakademien under onsdagen.

NTI Gymnasiets lärare Henrik Staaf prisas av BeijerstiftelsenKungliga Vetenskapsakademien delar årligen ut fyra priser till lärare som genom sin entusiasm, nya idéer och engagemang väcker elevers intresse för matematik, fysik, kemi, biologi, naturkunskap och NO.

— Det känns jätteroligt att få det här priset. Det är ett erkännande att man gör något som är bra och viktigt för eleverna, säger Henrik Staaf, lektor och lärare på NTI Gymnasiet Johanneberg.

Henrik Staaf får priset i fysik ”för sin undervisning där elever reflekterar och lär av sina misstag genom praktisk problemlösning med tekniskt avancerad infrastruktur som har hög relevans för klimat och miljö”.

Henrik Staafs undervisning i fysik utgår både från en praktisk och en teoretisk utgångspunkt. Under sin tid som gymnasielärare vid NTI Gymnasiet Johanneberg har han även doktorerat inom området med hjälp av Kunskapslyftet. Nu vill han koppla samman den akademiska världen med gymnasieskolan. Han driver bland annat projektet Lifetech där målsättningen är att eleverna ska producera en hel måltid genom att bland annat odla växter i särskilda moduler med ett självbevattningssystem, omvandla och lagra energi från vindkraft och värmeväxlare samt sätta upp ett kontrollsystem för mätningar.

Erik Isakson är rektor på NTI Gymnasiet Johanneberg som ligger i centrala Göteborg:

— Vi veta alla att duktig lärare gör otroligt stor skillnad för våra elever. Sverige behöver duktiga lärare för att kunna inspirera framtida lärare att våga ta steget att utbilda sig till detta spännande och viktiga yrke. Henrik har en unik kombination av fokus på att förmedla kärnkunskaper i fysikämnet samtidigt som han vågar tänka utanför boxen. Han har genom projektet NTI Lifetech gett våra elever möjlighet att med hjälp av sina kunskaper och ny teknologi hitta lösningar för framtidens utmaningar.

Beijerstiftelsens Lärarpris till Ingvar Lindqvists minne finansieras av Kjell och Märta Beijers Stiftelse. Syftet med priset är att visa på lärarnas viktiga roll i samhället.

Årets prisceremoni sker i Stockholm den 31 mars.

Läs mer här.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>