Hem NYHETER Nytillskott i Swedish Edtech Industry´s styrelse

Nytillskott i Swedish Edtech Industry´s styrelse

Publicerat av: Redaktionen

Den 26 maj höll branschorganisationen Swedish Edtech Industry årsmöte där styrelse valdes för kommande år.

Den nya styrelsen får flera nya ansikten samtidigt som kontinuitet upprätthålls med flera ledamöter som sitter kvar på sina uppdrag.

Nytillskott i Swedish Edtech Industry´s styrelse 2

Nya i styrelsen: Torbjörn Karlsson IST, Örjan Johansson, Atea ny ordförande, Sara Zetterberg, Haldor, Hernán Ruiz, Schoolsoft och Anna Kraft, Studi

Efter tre år som branschförening har vi etablerat oss som den självklara dialogpartnern och är samlingsforumet för branschens arbete med kvalitetsfrågor och samverkan för att vässa det digitala ekosystemet i utbildningssektorn, säger Örjan Johansson, som axlat rollen som styrelseordförande efter ett år som ledamot.

Under våren har det blivit tydligt, vi levererar tjänster som gör skillnad för skola och utbildning och är en samhällsbärande bransch.

Fokus för det kommande året är att samla fler bolag inom sektorn och gemensamt arbeta mot en skola som utnyttjar digitaliseringens möjligheter i världsklass.

Vi tackar de som lämnar för allt jobb och välkomnar nya och gamla i styrelsen. Framförallt vill vi rikta ett stort tack till avgående styrelseordförande Peter Mattisson, som tagit initiativet till att starta föreningen och som under tre års tid lett arbetet med att bygga upp vår viktiga verksamhet.

Det arbetet har varit ovärderligt för hela branschen. Engagemanget för föreningen är mycket stort och jag ser fram emot att leda vårt styrelsearbete i en förening där delaktighet, ett fortsatt arbete med kvalitet och värdeskapande skall vara i fokus, avslutar Örjan.

Flera av ledamöterna sitter kvar på sitt uppdrag under ytterligare ett år, vilket borgar för kontinuitet. Nytillskotten i styrelsen består av Anna Kraft, vd på läromedelsföretaget Studi, Hernán Ruiz, vd på Schoolsoft, Sara Zetterberg, vd på Haldor och Torbjörn Karlsson, produktchef på IST. Vid stämman beslutades även om stadgeförändringar för att skapa en struktur för rotation, kontinuitet och representation i styrelsen.

Medlemmarna i Swedish Edtech har en stor bredd, både i verksamhet och i storlek. Man levererar hårdvara, skoladministrativa tjänster, lär- och kommunikationsplattformar, digitala läromedel eller lösningar för exempelvis läsutveckling eller digitala hjälpmedel. Medlemsföretagen arbetar mot hela utbildningssystemet, från förskolor till högre utbildning, så kunderna är huvudsakligen kommuner och fristående huvudmän, liksom högskolor och universitet. Idag har branschorganisationen 82 medlemsbolag.

Styrelse Swedish Edtech Industry 2020-21

Örjan Johansson, Atea, ordförande (NY)

Anna Kraft, Studi (NY)

Anna Settman, Liber

Bo Kristoffersson, Unikum

Christer Carlberg, Sanoma Utbildning

Hernan Ruiz, Schoolsoft (NY)

Samuel Henningsson, Netport Science Park

Sara Zetterberg, Haldor (NY)

Torbjörn Karlsson, IST (NY)

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>