Hem NYHETER Över 60 000 stockholmare rockar munnen med Folktandvården

Över 60 000 stockholmare rockar munnen med Folktandvården

Publicerat av: Redaktionen

Folktandvårdens framgångsrika app Rocka munnen har nu drygt 125 000 nedladdningar varav över 60 000 i region Stockholm.

Appen som gör tandborstningen roligare och stöttar föräldrar beräknas nå över 40 procent av 5-9-åringarna i regionen.

Folktandvården i Sverige har tagit fram Rocka munnen för att göra tandborstningen roligare och ge stöd till föräldrar, direkt i badrummen.

Över 60 000 stockholmare rockar munnen med Folktandvården

I appen som vänder sig till barn 5-9 år kombineras mobilspel med att skapa egen musik, som barnet spelar under tandborstningen. Rocka munnen är till för alla, reklamfri och gratis att ladda ner.

Under Rocka munnens första år har appen fått över 125 000 nedladdningar och varje dag tillkommer cirka 400 nya användare. Drygt 93 procent är återkommande användare. Appen finns sedan årsskiftet med i Generation Peps inspirationsbank för lärare och kom i somras in på Aftonbladets lista över de 10 bästa apparna för barn.

Rocka munnen laddas ner i hela världen och i Sverige finns användarna från Haparanda till Ystad. Stockholm ligger i topp när det gäller nedladdningar per region; över 60 000. Räknat i andelar av antalet barn 5-9 år i regionen når appen 41 procent av barnen, enligt användningsstatistik och data från Statistiska centralbyrån (SCB) under perioden juni 2018 – juni 2019.

Från skärmtid till egenvård

Rocka munnen förvandlar skärmtid till egenvård genom att ta fasta på befintliga rutiner och föra in dem i ett för barnen välkänt och digitalt sammanhang. Spelet utgår från tandborstningens gyllene regel: två centimeter fluortandkräm, borsta två minuter, två gånger om dagen. Genom Rocka munnen blir tandborstning till något kul där barnen leker fram en god vana, samtidigt som de lär sig borsta tänderna på rätt sätt.

Rocka munnen är ett led i Folktandvårdens förebyggande arbete för bättre folkhälsa och ett viktigt verktyg för att nå den digitala generationen. Med hjälp av appen bidrar vi till att skapa goda vanor som säkrar barnens tandhälsa idag och i framtiden.

Rocka munnen laddas ned gratis där appar finns.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>