Hem NYHETER På grund av Corona-krisen: Studi ger alla fri tillgång till flerspråkig utbildningsplattform

På grund av Corona-krisen: Studi ger alla fri tillgång till flerspråkig utbildningsplattform

Publicerat av: Redaktionen

Studi erbjuder närmare 1000 animerade filmer med tillhörande quiz för grundskolans åk 7-9, som med fördel även kan användas i åk 4-6 samt gymnasiet.

Läromedlet används redan av över 200 000 elever i Sverige. På grund av Corona-krisen öppnar Studi nu upp innehållet under resten av vårterminen.

På grund av Corona-krisen: Studi ger alla fri tillgång till flerspråkig utbildningsplattform

Vi gör detta för att elevernas lärande inte ska drabbas om skolan stänger och för att hjälpa skolor, lärare, elever och föräldrar inför kommande distans- och fjärrundervisning.

Studi är en flerspråkig plattform som omfattar 11 teoretiska ämnen enligt LGR 11. Lektionerna finns för närvarande på svenska, engelska, arabiska, tigrinska, dari och somaliska samt även delvis på thailändska, finska, tyska och spanska.

Från den 16 mars har alla elever, lärare och föräldrar som öppnat ett testkonto, full tillgång till alla filmer och quiz. Detta gäller under vårterminen 2020.

Studis filmer förklarar komplexa saker på ett roligt och enkelt sätt, något som uppskattas av såväl lärare och elever som föräldrar. Filmerna ger samma möjlighet för varje elev att lära sig utifrån sin egen förmåga, oavsett bakgrund. Elever med annat modersmål än svenska kan i de flesta fall använda materialet på samma sätt som svensktalande, eftersom både tal och undertexter är översatta till nio olika språk.

-Vi har ständig kontakt med våra kunder och användare, och som en del av branschorganisationen Swedish Edtech Industry följer vi noga utvecklingen av skolornas behov. Om situationen så kräver, ska vi försöka att hitta ytterligare sätt att bidra till elevernas lärande även om Corona-krisen skulle förvärras, säger Anna Kraft.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>