Hem NYHETER Rosengård Fastighets AB satsar på läxhjälp för sina boende

Rosengård Fastighets AB satsar på läxhjälp för sina boende

Publicerat av: Redaktionen

Rosengård Fastighets AB erbjuder i samarbete med Stiftelsen Läxhjälpen gratis läxhjälp till sina boende i Malmö.

Det innebär att en grupp elever på Värner Rydénskolan i Malmö får regelbunden läxhjälp sex timmar i veckan och därmed förutsättningarna att höja sina betyg för att komma vidare till gymnasiet.

Rosengård Fastighets AB satsar på läxhjälp för sina boende

Elev och läxhjälpare. Foto: Stiftelsen Läxhjälpen

Läxhjälp är en konkret insats som angriper det som är ett av Sveriges största problem idag – bristen på integration och att allt fler unga inte klarar skolan och därmed hamnar utanför samhället.

Samarbetet mellan bolaget och stiftelsen innebär att en grupp elever med svaga betyg på Värner Rydénskolan får möjligheten att följa Läxhjälpens program; läxhjälp och mentorskap sex timmar i veckan, med syfte att höja sina betyg och komma vidare till gymnasiet.

– För oss på Rosengård Fastighets AB är en bra och fungerande skola den viktigaste parametern för att barnfamiljerna som bor hos oss ska stanna och för att vi med kommande Culture Casbah projekt ska kunna locka nya boende till Rosengård. Vårt samarbete med Läxhjälpen är en av många insatser som vi är övertygade om hjälper till i detta viktiga arbete, säger Petra Sörling, vd för Rosengård Fastighets AB.

Sedan 2007 har Stiftelsen Läxhjälpen, tack vare finansiering från näringslivet, bedrivit gratis läxhjälp för tusentals elever och skapat avlönade extrajobb för hundratals högskolestudenter.

Målgruppen är elever som av olika anledning befinner sig i riskzonen att inte komma vidare till gymnasiet. Avlönade högskolestudenter hjälper eleverna med läxor och är samtidigt en positiv förebild och mentor. Målet är tydligt – betygen ska höjas och eleverna komma vidare till gymnasiet. Av de elever som deltagit i Läxhjälpsprogrammet har 82 procent nått gymnasiebehörighet, 92 procent höjt sitt självförtroende och 93 procent fått ökad lust att studera vidare.

– Vi är väldigt glada att Rosengård Fastighets AB valt att göra denna satsning som innebär att vi kan få fler unga i Rosengård att klara skolan och komma närmare sina drömmar. Att nå vidare till gymnasiet är en enorm vinst inte bara för den enskilde individen utan även för hela samhället, säger Maria Arneng, generalsekreterare på Stiftelsen Läxhjälpen.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>