Rösjöskolans lärare Anna-Linnea Olsson vinner Pennsvärdet
Hem UTBILDNING Rösjöskolans lärare Anna-Linnea Olsson vinner Pennsvärdet

Rösjöskolans lärare Anna-Linnea Olsson vinner Pennsvärdet

Publicerat av: Redaktionen

Rösjöskolans lärare Anna-Linnea Olsson tilldelas Berättarministeriets lärarutmärkelse Pennsvärdet för hennes förmåga att se varje elev och aldrig ge upp.

Hon tog emot priset idag 5 oktober på internationella lärardagen.

Läraren Anna-Linnéa Olsson på Rösjöskolan i Edsberg tilldelas Berättarministeriets lärarutmärkelse Pennsvärdet. Pennsvärdet delas varje år ut till en lärare som är verksam på en skola med högt socioekonomiskt index. Anna-Linnéa har jobbat som lärare i 16 år och får utmärkelsen för att hon, genom sin undervisning, stärker elevers språkutveckling, kreativitet och kritiska tänkande.

– Att bli tilldelad denna fina och viktiga utmärkelse gör mig mållös av stolthet. Att jag som verksam lärare på Rösjöskolan blir upplyft och hedrad på detta vis för hårt arbete, engagemang och yrkesskicklighet går bortom ord, säger Anna-Linnéa Olsson.

Priset delas ut den 5 oktober på internationella lärardagen av skolminister Lotta Edholm vid en högtidlig ceremoni.

Ur juryns motivering:

Rösjöskolans lärare Anna-Linnea Olsson vinner Pennsvärdet

Anna-Linnea Olsson

”Anna-Linnéa är en sann förebild för både elever och kollegor. Genom sin breda ämneskunskap, pedagogiska förmåga, nyfikenhet och tilltro till varje elev stärker hon såväl elevgruppen som varje individs agens. Att vara elev i Anna-Linnéas klassrum innebär en tilltro till sig själv och sina tankar, förmåga att agera kritiskt tänkande samt lust att vilja och våga lära. Tillsammans med sina klasskamrater och en engagerad lärare som utmanar och är närvarande i hela lärandeprocessen.”

Hon rustar inte bara sina elever för i dag, utan också för ett livslångt lärande där samhörighet och fritt tänkande är grundpelare.”

Om priset Pennsvärdet

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>