Stort intresse för högaktuell utbildning
Hem UTBILDNING Siffrorna visar ett stort intresse för högaktuell utbildning

Siffrorna visar ett stort intresse för högaktuell utbildning

Publicerat av: Redaktionen

Intresset att läsa program som leder till jobb inom samhällsbärande yrken är fortsatt stort vid Högskolan Kristianstad.

Det framgår efter att anmälan till vårens utbildningar stängde i natt.

Siffrorna visar även på ett stort intresse för högskolans satsning på ett nytt ekonomprogram med inriktning Business Intelligence och för program på avancerad nivå.

För Högskolan Kristianstad minskar det totala antalet sökande marginellt. Sammanlagt har hittills 13 295 personer sökt till vårens program och kurser vid Högskolan Kristianstad, vilket är något färre än förra vårterminen (-3 procent/-449 individer).* Antalet sökande till högskolans program har ökat med 11 procent. Intresset är fortsatt stort för att söka program där det råder stort behov i samhället; utbildningar som leder till jobb inom vård, skola och näringsliv.

Högskolans nya Ekonomprogram med inriktning mot Business Intelligence har väckt stor uppmärksamhet, både på arbetsmarknaden och bland blivande studenter. Utbildningen är högskolans näst mest sökta program inför vårterminen, med över 660 sökande.

– Det är glädjande att se att vi har många sökande och ett stort engagemang kring vårt nya ekonomprogram. Efterfrågan från näringslivet och arbetsmarknaden efter ekonomer med spetskunskap inom Business Intelligence är stort. Det känns väldigt bra att kunna bidra till regionens kompetensförsörjning, säger Anneli Orrung Wallin, prorektor vid Högskolan Kristianstad.

Även för högskolans program på avancerad nivå märks en fortsatt stor ökning. Magisterprogrammet i Mat- och måltidsvetenskap ökar med 60 procent och Masterprogrammet i psykologi med 13 procent, båda ges på distans.

Stort intresse för högaktuell utbildning

Intresset att läsa program som leder till jobb inom samhällsbärande yrken är fortsatt stort vid Högskolan Kristianstad.

– Vi ser ett fortsatt högt intresse att vidareutbilda sig och antalet sökande till några av våra magisterprogram ökar kraftigt även denna gång. En positiv utveckling som höjer kompetens och kommer till nytta för samhället, säger Anneli Orrung Wallin.

De tre populäraste fristående kurserna är Introduktion till Grafisk design (1 268 sökande/60 platser), Värdepapperskunskap (908/100), samt Grundläggande programmering i C# (666/85).

En del utbildningar fortsätter att ta emot anmälningar och håller öppet för sen anmälan.

 

Alla program VT2024 Sökande Sökande
per plats
Sjuksköterskeprogrammet** 923 7,7
Ekonomprogrammet – Business Intelligence 663 14,7
Grundlärarutbildning (förskoleklass – årskurs 3) 227 5,7
Förskollärarutbildning – Erfarenhetsbaserad 221 3,7
Biomedicinska analytikerprogrammet 205 6,8
Magisterprogram i psykologi 192 12,8
Grundlärarutbildning (fritidshem – erfarenhetsbaserad) 160 2,7
Grundlärarutbildning (årskurs 4–6) 143 3,6
Magisterprogram i Mat- och måltidsvetenskap** 109 3,6
Masterprogram i hälsovetenskap 105 21
Biomedicinsk analytiker (kompletteringsutbildning) 39 3,9

* UHR:s preliminära statistik är från måndag kl 24.00. Anmälan är fortfarande öppen till flera av Högskolan Kristianstads utbildningar och därför kan siffrorna variera marginellt.
** Sjuksköterskeprogrammen med olika VFU-orter är sammanslagna och likaså magisterprogrammen i Mat- och måltidsvetenskap med olika studietakt.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>