Hem SKOLNIVÅ Microsoft stödjer digitala prov för skola och universitet inleder partnerskap med svenska Dugga

Microsoft stödjer digitala prov för skola och universitet inleder partnerskap med svenska Dugga

Publicerat av: Redaktionen

Microsoft har inlett ett partnerskap med det svenska företaget Dugga.

Samarbetet innebär bland annat att Duggas användare får en trygg och säker tillgång till sina konton och Duggas olika verktyg, vilket innebär en värdefull uppbackning i Duggas arbete med digitaliseringen av den svenska skolan.

Microsoft stödjer digitala prov för skola och universitet inleder partnerskap med svenska Dugga

– Vi är stolta över att kunna stödja Dugga i deras utveckling, eftersom de erbjuder smarta, digitala lösningar på kritiska och resurskrävande problem inom dagens skola.

Systemen är tekniskt välbyggda och utformade utifrån en stor kunskap om behoven och vad som gör verklig nytta inom skolvärlden, säger Joke Palmkvist, ansvarig för skola och högre utbildning på Microsoft Sverige.

Att erbjuda system för digitala prov är förenat med ett stort ansvar gentemot lärare och elever. Att systemen fungerar helt utan störningar vid exempelvis ett provtillfälle, är en förutsättning för att skolor och universitet ska kunna lämna de gammalmodiga, manuella metoderna med inlämning på papper och långa perioder av rättningar.

– Duggas idé är att avlasta lärarna från tidsslukande arbetsmoment genom att göra processen kring prov och inlämningsuppgifter effektivare, även för eleverna. Med Microsofts hjälp kommer Dugga att lyckas snabbare och bättre, vilket med andra ord kommer att vara till stor glädje för lärare och elever inom skola och universitet, säger Patrik Nilsson, vd på Dugga.

Genom samarbetet med Microsoft har Duggas användare en trygg och säker tillgång till sina konton och Duggas olika verktyg. Samarbetet sker inom programmet Biz Spark och innebär att Dugga stöds av den molnbaserade plattformen Microsoft Azure. Microsoft, som genom en rad olika initiativ deltar aktivt i digitaliseringen av skolan, kommer genom samarbetet även att tillhandahålla Dugga i portalen Microsoft Classroom.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>