Hem NYHETER Skoljuridik

Skoljuridik

Publicerat av: Redaktionen

Boken behandlar skoljuridik, det vill säga regler som gäller specifikt för förskolan och skolan, såsom skollagen och de olika skolförordningarna.

Den ger också en introduktion till övriga rättsområden som en rektor för förskola eller skola bör känna till:

Skoljuridik

förvaltningsrätt inklusive offentlighet och sekretess, familjerätt, straffrätt, skadeståndsrätt, upphovsrätt samt viss associationsrätt, arbetsrätt och processrätt.

Boken behandlar även den nu dominerande styrformen för förskolan och skolan samt rektorsrollens utveckling.

Slutligen diskuteras de etiska och moraliska dilemman som uppstår i skolan och förskolan och de problem som kan uppstå i mötet med media.

Den femte upplagan har uppdaterats med hänsyn till ändringar i skollagen, läroplaner, praxis och övriga rättskällor. Texten har också uppdaterats med hänsyn till den nya förvaltningslagen, den nya kommunallagen och dataskyddsförordningen.

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>