Tillfällig stängning för årskurs klass 2B på Munksunds skola
Hem KOMMUNER Tillfällig stängning för årskurs klass 2B på Munksunds skola

Tillfällig stängning för årskurs klass 2B på Munksunds skola

Publicerat av: Redaktionen

På grund av fler fall av covid-19 har skolchefen beslutat om en tillfällig hemgång för årskurs klass 2B på Munksunds skola i tre dagar fredag-tisdag.

Beslutet om tillfällig hemgång för årskurs klass 2B på Munksunds skola är fattat efter samråd med  smittskyddsläkare med syftet att bromsa smittspridningen.

Omsorg för elever vars vårdnadshavare inte har möjlighet att vara hemma med barnen kommer att tillhandahållas på Munksunds skola under de dagar som eleverna inte får vara i skolan.

– Det går inte att bedriva distansundervisning med så unga barn, så de blir lediga dessa dagar. Sen är det upp till rektor att säkerställa att de får den undervisning de har rätt till vid annat tillfälle. Nu håller vi tummarna att åtgärden är tillräcklig för att bromsa smittspridningen, säger Malin Westling, skolchef.

Beslutet gäller 3-7 december 2021 men kan komma att förlängas om situationen så kräver.

Påminnelse att pandemin inte är över

Tillfällig stängning för årskurs klass 2B på Munksunds skolaSmittspridningen i klassen är en påminnelse att pandemin fortfarande är här. Den 22 november gick Folkhälsomyndigheten ut med nya rekommendationer.

Grundregeln är att både barn och vuxna med symptom ska stanna hemma så länge de är sjuka. Personer från sex år som inte haft covid-19 det senaste halvåret bör även testa sig. Det gäller både vaccinerade och ovaccinerade. Personer som varit sjuka kan återvända till förskola, skola, arbete och fritidsaktiviteter när de är friska.

– Här har vårdnadshavare en viktig roll – det är du som avgör när ditt barn är friskt nog för att återvända till skolan, säger skolchefen.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>