Hem NYHETER Storytel lanserar egen läsplatta

Storytel lanserar egen läsplatta

Publicerat av: Redaktionen

Storytel lanserar inom kort läsplattan Storytel Reader.

Storytel Reader har tagits fram som ett led i Storytels ambition att tillgängliggöra och sprida den digitala berättelsen, och i ännu högre grad än tidigare möjliggöra för abonnenterna att själva välja på vilket sätt man vill läsa – med öronen eller ögonen.

Storytel lanserar egen läsplatta

Storytel Reader

”Vår målsättning är att få e-boksläsandet i Sverige att ta fart på riktigt. Kombinationen av Storytel-tjänsten och Storytel Reader är en riktig höjdare för alla som är trötta på att binge-watcha tv-serier i sovrummet. Nu kan folk återigen läsa vid läggdags, precis som som folk gjorde före tv-streamingtjänsternas intåg”, säger Jonas Tellander, VD på Storytel.

Storytel Reader är lätt (<200 gram) och skön att hålla i. Fysiska knappar gör det smidigt att bläddra till nästa sida även när man håller läsplattan i en hand.

Tack vare den bakupplysta e-ink-skärmen (6 tum) kan man läsa i såväl solljus som totalmörker.

Storytel Reader har ett användarinterface som är framtaget med fokus på en enda sak, läsandet, inget annat. Precis som i naturen sitter perfektionismen i det enkla och minimalistiska. Med samma tanke lanserar vi därför Storytel Reader.

Storytel Reader kommer att lanseras i Sverige, Danmark och Finland före sommarsemestrarna, och framöver på de marknader där Storytel finns. Priset för läsplattan (inklusive laddare) är 999 SEK i Sverige, 799 DKK i Danmark och €99.99 i Finland.

För att läsa på Storytel Reader kopplar man upp läsplattan mot ett wifi-nätverk, loggar in med sitt Storytel-konto och får härigenom tillgång till hela Storytels e-bokssortiment. E-boken sparas ned på läsplattans interna minne vilket möjliggör läsning även vid avsaknad av wifi-uppkoppling. Man kan inte lyssna på ljudböcker via Storytel Reader än, men den är förberedd för att även kunna hantera ljudböcker i framtiden. Vid pausad läsning synkas bokmärket med Storytels servrar för lyssning via Storytels app i mobilen.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>