Hem NYHETER Strigo AB förvärvar Omsorgslyftet Utbildningar

Strigo AB förvärvar Omsorgslyftet Utbildningar

Publicerat av: Redaktionen

Genom detta förvärv stärker Strigo-koncernen, i vilken bl a MoA Lärcentrum ingår, sin position som en viktig utbildningsaktör i Stockholm.

MoA Lärcentrum är idag en av de största utbildningsaktörerna i landet och är störst i Sverige inom Vård- och omsorgsutbildningar för vuxna, där ett flertal skolor även ingår i Vård- och omsorgscollege.

Företaget tillgodoför även kompetens inom andra utbildningsområden och har avtal med 30-tal kommuner.

I dagsläget har OLU ca 1300 pågående studerande elever inom utbildningarna:

  • Vård- och omsorg
  • Barn och fritid
  • Handel och administration
  • Turism och hotell
  • Grundläggande och allmänna gymnasiala kurser
  • SFI
Strigo AB förvärvar Omsorgslyftet Utbildningar

Jens Porsgaard, VD, MoA Lärcentrum

”Vi genomför detta då vi ser flertalet synergier mellan företagen samt att OLU är ett väletablerat utbildningsföretag med mycket bra renommé som verkat i Stockholmsregionen de senaste 14 åren” säger Jens Porsgaard, VD, MoA Lärcentrum.

”Jag ser positivt på att MoA Lärcentrum övertar och driver verksamheten vidare, då MoA grundades och drivs enligt samma värderingar och syn på kvalitet och vuxnas lärande” säger Marie Hellström, VD, OmsorgsLyftet Utbildningar.

Verksamheten och ledningen på OLU fortsätter tillsvidare som idag efter tillträdet men där Jens Porsgaard ersätter Marie Mellström som VD.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>