Hem NYHETER Strömbackaskolan i Piteå ställer om till växelvis fjärrundervisning

Strömbackaskolan i Piteå ställer om till växelvis fjärrundervisning

Publicerat av: Redaktionen

För att skydda skolans elever och personal och bidra till att minska smittspridningen i samhället ställer Strömbackaskolan om till växelvis fjärrundervisning för årskurs 2 och 3 inom vissa program.

– Vi påbörjar detta torsdagen den 12 november och i nuläget planerar vi för att det ska pågå fram till jul.

Strömbackaskolan i Piteå ställer om till växelvis fjärrundervisning

För att minska smittspridning ställer Strömbackaskolan om till växelvis fjärrundervisning.

Vi gör det för att minska trängseln i skolan och i kollektivtrafiken, säger Britta Dahlén gymnasiechef Strömbackaskolan.

Elever i de utvalda programmen kommer att få sina lektioner varannan vecka digitalt och varannan vecka fysiskt på plats i skolan. För att möjliggöra några dagars undervisning på plats i skolan varje vecka sker bryt mitt i veckan. Eleverna ska koppla upp sig med sin dator via Teams, enligt ordinarie schema mot undervisande lärare och lektion.

Mentorerna informerar eleverna om hur fjärrundervisning fungerar och läraren för närvarokontroll vid lektionerna. I informationen som gått ut till eleverna har skolan även bifogat goda råd gällande hälsa och fjärrstudier.

Program som är aktuella för växelvis fjärrundervisning:

  • Barn- och Fritidsprogrammet åk 2-3
  • Ekonomiprogrammet åk 2-3
  • Naturvetenskapliga programmet åk 2-3
  • Samhällsvetenskapliga programmet åk 2-3
  • Teknikprogrammet åk 2-3
  • Vård- och omsorgsprogrammet åk 3 – OBS endast APL och fjärrundervisning

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>