Hem PÅ GÅNG Unga i Jönköping rustas för att förändra världen

Unga i Jönköping rustas för att förändra världen

Publicerat av: Redaktionen

Samhället står inför enorma utmaningar – klimatförändringar, krig, hunger, fattigdom och miljontals människor på flykt. För att tackla och hantera detta har FN antagit 17 globala mål för hållbar utveckling.

Samtidigt uttrycker ungdomar en frustration och ångest inför framtiden. Nya siffror visar att 75 procent av Sveriges unga känner att de har ett ansvar att vara med och förändra och förbättra världen men 59 procent vet inte hur man gör eller var man ska börja.ung i jönköping

we_change är en nationell turné som årligen besöker sju städer och träffar över 7000 ungdomar. Bakom arrangemanget står Ungdomar AB i samarbete med bland annat Sida, Forte, IKEA, Jönköping Energi, Länsstyrelsen i Jönköpings län, WWF och LRF. I år går turnén under temat: FN:s 17 globala mål för hållbar utveckling.

4-5 april kommer we_change till Jönköping för att ge 1000 ungdomar de verktyg de behöver för att kunna vara med och skapa ett hållbart samhälle.

– Unga idag upplever klimatångest och oro inför framtiden. Den hållbara utvecklingen ligger i deras händer och samhällets alla aktörer har nu ett ansvar att börja agera för en hållbar värld genom att inkludera unga. Inom projektet we_change finns en otrolig möjlighet för unga att komma till tals och på riktigt påverka beslutsfattare och makthavare. Vi tror att man förändrar bäst tillsammans och därför är we_change en otroligt viktig mötesplats, säger Kim Jakobsson, VD på Ungdomar AB och grundare av we_change.

Skådespelarna Shada-Helin Sulhav och Jonas Bane leder eleverna genom dagen med we_change som syftar till att ge eleverna den inspiration och kunskap som krävs för att de ska kunna engagera sig. Eleverna kommer även få möjlighet att ställa frågor till några av landets största aktörer (IKEA, Sida, Forte och LRF). Dagen avslutas med workshops med samtliga samarbetspartners där eleverna får inblick i dessa aktörers hållbarhetsarbete och möjlighet att påverka samhället i en hållbar riktning.

Tider:
Öppet för extern media, 4 april Jönköping University, Högskolan för lärande och kommunikation
8.00 Inspirationsshow med Shada-Helin Sulhav och Jonas Bane
9.00 Paneldebatt med Ikea, Sida, Forte och LRF. Modereras av Shada-Helin Sulhav och Jonas Bane 10.00-12.00 Workshops med samtliga samarbetspartners
12.15 Pressträff – tid för intervju med inspiratörer, ungdomar, partners och we_change-teamet

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>