Hem NYHETER Uppdelad skolstart i Salems skolor

Uppdelad skolstart i Salems skolor

Publicerat av: Redaktionen

Nästa vecka inleds höstterminen för Salems grund- och gymnasieskolor.

Cirka 400 anställda och 2500 elever möts, men det blir inga stora samlade upprop utan klassvis starter på olika dagar.

Terminsstarten är efterlängtad, inte minst för de som haft distansundervisning under våren.

Uppdelad skolstart i Salems skolor

– Särskilt på gymnasiet är vi glada att äntligen få bedriva undervisning på plats. Introduktionen blir självklart utspridd på olika tider, berättar Katarina Sweding, barn- och utbildningschef.

– Det är en helt annan dynamik i klassrummen och lättare att tillgodose elevers behov av stöd med en naturlig tillgång till sina lärare. Men jag måste säga att vårens distansundervisning gick mycket bra tack vare engagerade insatser från både lärare och elever.

Rönninge gymnasium välkomnar 140 nya elever på måndag 17 augusti. Årskurs två och tre på inleder höstterminen på onsdagen.

Med anledning av coronapandemin uppmanas alla fortsatt att minimera resandet i kollektivtrafiken, hålla avstånd och stanna hemma om man känner sig sjuk. Föräldrar till yngre barn ansvarar för ett så säkert resande som möjligt. Många av kommunens ungdomar reser kollektivt till gymnasieskolor runt om i hela länet.

– Vi hoppas att vuxna som kan arbeta hemma och kan styra sina tider bidrar till att ge de unga möjlighet att riskfritt resa till sin skola. Det handlar också om att våra unga inte ska riskera andras hälsa, till exempel hos äldre anhöriga, understryker Katarina Sweding.

Salems kommuns barn- och utbildningsförvaltning har en beredskap för om situationen och rekommendationer ändras under hösten. Förberedda planer finns för eventuella scenarier. Det digitala språng som togs i utvecklingen av utbildningen i våras gör det också lättare att fortsatt använda dessa plattformar vid behov.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>