Utbildning på distans öppnar dörrar
Hem ANNONS Utbildning på distans öppnar dörrar

Utbildning på distans öppnar dörrar

Publicerat av: Redaktionen

Möjligheten att kunna studera på distans gör att du kan välja en utbildning som passar dig, oavsett var i livet du befinner sig. Att ha valmöjligheten att studera vid sidan av ditt jobb, parallellt med familjelivet eller helt enkelt i hemmets lugna vrå, kan för många vara enda sättet att skaffa sig en utbildning.Utbildning på distans öppnar dörrar

Oberoendet av tid och plats skapar förutsättningar att tillgodose sig ny kunskap i den takt som passar studenten själv. Utan kniven mot strupen kan dessutom ett genuint intresse kanske ta större plats!

Hur går det då till att studera på distans? Allt du behöver är en dator eller en surfplatta och en stabil internetuppkoppling. Vanligtvis får du tillgång till en digital plattform där all information, alla verktyg, program och litteratur finns tillgängligt. På många distansutbildningar finns även ett forum där du kan diskutera med andra studenter som läser samma kurs, vilket kan underlätta om du känner att du fastnar någonstans eller bara behöver utbyta idéer och tankar med andra studenter.

Tips för att få till en bra studieteknik 

Fördelarna med distansstudier går inte att argumentera bort, men visst finns det utmaningar med självstudier utan uppföljning från tredje part. Givetvis krävs det rätt typ av motivation och en rejäl dos planering för att hitta ett bra, kontrollerat sätt att genomföra sina studier. Det är lätt att fastna i en ond cirkel där du allt för ofta sitter med olika arbeten i sista minuten. 

7 tips för att få rutin på sina studier:

  1. Gör det till en vana att stiga upp i god tid på morgonen. Ät frukost och planera hur du ska lägga upp dagen.
  2. Sätt upp mål och delmål och se till att följa din plan för att undvika att halka efter tidsmässigt.
  3. Använd dig av flera olika sätt när du ska lära in ny kunskap. Variera mellan att skriva/anteckna, läsa högt och tyst för dig själv och lyssna till inlärningsmaterialet.
  4. Hitta en plats där du kan studera i lugn och ro. Om det inte alltid är möjligt hemma, så kanske det funkar på ett bibliotek eller annan lugn plats i din närhet. 
  5. Om det går och du behöver det, så kan du försöka planera in träffar med andra studenter. Antingen via internet eller på ett café eller liknande.
  6. Det brukar sägas att ”Repetition är lärandets moder”, så anteckna efter varje lektion eller om du själv sitter med en bok, video eller ljudspår. Det kan räcka med enstaka meningar eller stödord.
  7. Glöm inte bort korta pauser emellanåt. Sträck på dig, rör på dig, ta frisk luft och ät regelbundet under dagen. En bra regel är att ta en kortare paus efter 40-45 minuter, så alla sinnen får vila och musklerna får sträckas ut.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>