Hem NYHETER Utbildningspodd ska hjälpa fler till rätt yrke

Utbildningspodd ska hjälpa fler till rätt yrke

Publicerat av: Redaktionen

Allt fler svenskar väljer att vidareutbilda sig. Men i takt med att nya yrken växer fram är val av utbildning inte alltid självklart.

Därför lanseras nu säsong 2 av Utbildningspodden för att fortsätta vägleda fler till rätt yrkesval.

– Vi vill lyfta yrken på uppgång och inspirera fler till att våga ta steget och hitta rätt yrke, säger Martina Lindgren, marknadschef på Nackademin som ger ut podden.

Utbildningspodd ska hjälpa fler till rätt yrke

Säsong 2 av Utbildningspodden består av fyra fristående avsnitt och tar upp ämnen som konsten att välja utbildning, byggbranschen, IT-branschen och praktik.

Allt fler väljer en eftergymnasial utbildning – på mindre än 20 år har andelen högutbildade i Sverige ökat med över 10%*. Samtidigt växer utbildningsutbudet i takt med att nya yrken efterfrågas på marknaden. För att hjälpa fler till rätt yrkesval lanseras därför en ny säsong av Utbildningspodden.

Bakom podden står utbildningsföretaget Nackademin som hoppas att de fyra nya avsnitten ska vägleda och inspirera både unga som söker vidareutbildning för första gången, liksom personer som funderar på att byta karriär senare i livet.

– Det är lätt att fastna i traditionella yrken när man väljer utbildning men marknaden erbjuder idag en oerhörd bredd. Det finns spännande branscher och yrken som många inte känner till, säger Martina Lindgren, som programleder podden och arbetar som marknadschef på Nackademin.

Varje avsnitt består av ett reportage från verkligheten som följs av ett samtal med en expert inom temat för avsnittet. Två framtidsbranscher som lyfts i podden är bygg och IT. I dessa avsnitt tas bland annat frågor om kompetensförsörjning, trender och framtidsutsikter upp.

– Bygg och IT är bra exempel på två branscher där utbudet på utbildningar ökar rejält. I podden lyfter vi därför nya yrken inom dessa branscher för att skapa intresse och nyfikenhet för jobb som många knappt vet existerar, fortsätter Martina Lindgren och avslutar;
-Det är så många faktorer som spelar in när man väljer utbildning. Målet med Utbildningspodden är att lyfta yrken och branscher på uppgång men kanske främst, att bidra med insikter som förenklar valet för fler.

Utbildningspodden nås via AcastiTunes och där poddar finns.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>