Hem APPAR Yepstr på Skolforum: Vi gör unga redo för arbetslivet

Yepstr på Skolforum: Vi gör unga redo för arbetslivet

Publicerat av: Redaktionen

Ungdomar som kompletterar skolarbetet med praktiskt arbete i form av trädgårdsskötsel, barnpassning och eventhjälp via Yepstr.

Det är en app som kopplar samman de unga med hushållen, ungdomarna blir bättre förberedda inför arbetslivet än deras kamrater.Yepstr är på plats på Skolforum och berättar mer.

yepstr

I montern med placering C03:42 bjuder Yepstr in till öppna 30-minutersföreläsningar där de bland annat kommer att prata om den starka kopplingen mellan att börja jobba tidigt och framgång senare i livet, vilket det finns gott om exempel på bland företagsledare, politiker och andra.

– Jag kommer att prata om bortkastad talang och varför det är så viktigt att starta tidigt. Många tror att det räcker med att ha bra betyg – och så var det kanske förr. I dag är jobb vid sidan av skolan, som ger en chans att tillämpa skolämnena i praktiken och skaffa erfarenheter, helt avgörande för att få jobb efter studierna, säger Jacob Rudbäck, vd och grundare av Yepstr.

Dessutom tjänar ungdomar som arbetar genom Yepstr extra pengar – tryggt, försäkrat och vitt – utan att binda upp sig, vilket kan vara svårt när man har läxor och kanske idrottsaktiviteter att hinna med.

Som Yep – young entrepreneur – tjänar man 65 kronor i timmen som 15-åring och 110 kronor i timmen som 21-åring. Snart kommer de att kunna öka sin timlön markant i takt med att de får bra utvärderingar. För uppdragsgivaren tillkommer en avgift som bland annat täcker olycksfallsförsäkring.

Många registrerade sig på Yepstr inför sommarlovet i år men även under läsåret kan arbetet kombineras med läxor och idrott eftersom man bara jobbar när man själv vill. Det finns också Yeppar som erbjuder läxhjälp, pianolektioner och idrottscoachning.

– På de första jobben lär man sig viktiga läxor om hur vårt samhälle fungerar, vikten av att kunna presentera sig själv väl, komma i tid och ta initiativ. Vi har redan besökt många skolor i Stockholmsområdet och presenterat tjänsten, och vår förhoppning är att få chansen att göra detsamma över hela Sverige under 2017, säger Jacob.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>