Ytterligare åtta miljoner kronor till Malmös elever
Hem NYHETER Ytterligare åtta miljoner kronor till Malmös elever

Ytterligare åtta miljoner kronor till Malmös elever

Publicerat av: Redaktionen

Coronapandemin har förändrat vardagen för många barn och unga, inte minst för dem som deltar i skolundervisning på distans.

För att garantera att alla elever får den utbildning de har rätt till har regeringen beslutat om ett utökat stöd på sammanlagt en miljard kronor till landets kommuner.

I våras tilldelades Malmö stad nästan 31,5 miljoner kronor till insatser i kommunala och fristående skolor. Nu fördelas ytterligare stöd där Malmö stad tilldelas åtta miljoner kronor.

Det statliga stödet fördelas följande:

Förskolenämnden: 2 138 000 kronor

Grundskolenämnden: 3 818 000 kronor

Ytterligare åtta miljoner kronor till Malmös eleverGymnasie- och vuxenutbildningsnämnden: 1 993 000 kronor

– Det är glädjande att fler elever nu kan återgå till undervisning i skolan samtidigt som vi fortsatt måste säkra barn och ungas rätt till en bra utbildning i en trygg och säker skolmiljö. Ytterligare stöd från staten för att kunna genomföra detta är därför välkommet, säger Katrin Stjernfeldt Jammeh (S), kommunstyrelsens ordförande.

– Malmös skolor har tack vare skolpersonalens storartade insatser klarat pandemin relativt väl, men det har varit utmanande. När vi nu får ytterligare statligt stöd ska vi fördela det på ett sätt som gör att vi undviker långsiktiga konsekvenser för våra barn och unga, säger Sara Wettergren (L), skolkommunalråd.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>