Hem NYHETER Ytterligare en spelutbildning till Boden

Ytterligare en spelutbildning till Boden

Publicerat av: Redaktionen

Sunderby Folkhögskola tillsammans med Changemaker Education startar ytterligare en spelutvecklingsutbildning, Indiegaming – Spelprogrammering, vid Boden Business park i Sävast.

featuredUtbildningen kompletterar den redan befintliga utbildningen Indiespelutvecklare – Speldesign, som tar sin andra årskull till hösten.

Ytterligare en spelutbildning till Boden

Mattias Bergqvist

Den nya yrkesutbildningen Indiespelutvecklare – Spelprogrammerare är en tvåårig eftergymnasial utbildning på professionell nivå. Eleverna får verktyg och kompetens för att kunna arbeta som indiespelutvecklare med inriktning på spelprogrammering. Utbildningen, som är ny hösten 2018, är framtagen på begäran av och i samverkan med branschen. Under utbildningens gång får deltagarna bland annat lära sig programmering, genomföra årliga studieresor och 20 veckors praktik på spelföretag. Boden har en fördel då man i anslutning till utbildningen kan lösa ett annars vanligt problem – studentboenden.

― Det känns fantastiskt roligt att få välkomna ett till gäng med framtidens entreprenörer till vår nya utbildning Indiegaming –  Spelprogrammering. Den breddar ytterligare vår utbildnings- och kompetensbas vid Boden Business Park. Med en ständig ström av internationella investerare som kommer hit skapas en spännande framtida arena. Det lägger grunden för innovation och entreprenörskap inom, för norra Sverige, nya näringar, säger en entusiastisk Mattias Bergqvist, Boden Business Park i Sävast.

Spelutbildningarna lockar elever från hela landet. Selma Einarsdottir gjorde den längsta flytten, 130 mil från Varberg till Boden.

― Utbildningen håller mycket hög nivå och jag blev väldigt väl omhändertagen med boende ordnat på plats när jag kom. Det gjorde flytten otroligt enkel, säger Selma.

Spelutveckling är en starkt växande industri, både globalt och i Sverige. Changemaker Education driver även yrkeshögskolan Futuregames i Stockholm.

― Den svenska spelbranschen fortsätter att växa. Söktrycket till utbildningarna är fortsatt oerhört stort. Det handlar om 1500 sökande till 300 utbildningsplatser inom yrkeshögskolan om året. Nu kan vi möta detta med ytterligare en yrkesutbildning inom Indiegaming – spelprogrammering. Fördelen med att vi arbetar så nära branschen är att vi fortlöpande kommer kunna anpassa utbildningarna efter vad branschen behöver, konstaterar Per Myrén, Changemaker Educations AB.

Utbildningsanordnare är Sunderby Folkhögskola, som tillsammans med Changemaker Education tagit fram ett utbildningsprogram med inriktning mot teknik. Det kompletterar den tidigare etablerade utbildningen i Sävast som fokuserar på speldesign. Genom denna satsning breddar man ytterligare sitt redan etablerade utbud av utbildningar inom nya digitala näringar.

Madelene Hansson, Rektor vid Sunderby Folkhögskola är nöjd;

― Vår strategiska satsning innefattar både att närma oss Boden och vara en stark aktör avseende utbildningar inom nya kreativa näringar. Denna utbildning ligger dessutom helt i linje med vår målsättning att erbjuda utbildningar som gör studenterna anställningsbara. Så det känns som en riktig fullträff.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>