Hem SKOLNIVÅFÖRSKOLA ​Starkt startfält när Sting Test Drive Edtech drar igång

​Starkt startfält när Sting Test Drive Edtech drar igång

Publicerat av: Redaktionen

12 projekt har i hård konkurrens med ett stort antal sökande valts ut till den första omgången av entreprenörsprogrammet Sting Test Drive Edtech.

Målet med programmet är att få fram fler innovativa företag inom den globala tillväxtbranschen Edtech.

​Starkt startfält när Sting Test Drive Edtech drar igång

Programledarna för Sting Test Drive Edtech (fr. vänster): Jannie Jeppesen och Karin Ruiz

Programmet riktar sig till personer med en innovativ affärsidé med stor internationell tillväxtpotential inom utbildning och lärande.

Sting Test Drive Edtech leds av Karin Ruiz, affärscoach på Sting, och Jannie Jeppesen, VD på branschorganisationen Swedish Edtech Industry. Under fyra workshoppar på kvällstid ska de hjälpa entreprenörerna att utveckla sina affärsidéer.

Gästspelar under dessa tillfällen gör också etablerade bolag, edtech-investerare och utbildningsprofessionen som bidrar med marknadskännedom och investerarperspektiv.

Projekten kommer även att ges möjlighet att nätverka med möjliga kunder och ställa ut på Edtech Sweden-konferensen.

– Vi är överväldigade av intresset för programmet och det har varit en utmanande urvalsprocess med många kvalificerade sökande. Resultatet är att vi nu har ett inspirerande och starkt startfält. Det ska bli spännande att hjälpa entreprenörerna framåt och ge dem kunskap, inspiration och verktyg för att snabbare lyckas nå sina mål, säger Karin Ruiz, affärscoach på Sting, som är en av ledarna för Sting Test Drive Edtech.

Programmet, som är kostnadsfritt, kommer att hållas i Stings nya lokaler på A house och på edtech hubben Vercity i Nacka.

Vid den sista träffen kommer ”Bästa Edtech-idé” att utses i en pitch-final med extern jury. Under programmet får deltagarna träffa erfarna entreprenörer såsom Karin Bjerde (Kognity), Fredrik Wetterhall (Lexplore) och Oliver Lundgren (Skolon), men även Vinnova och RISE bidrar med kunskap och erfarenhet.

Den svenska edtechbranschen befinner sig i stark tillväxt enligt den senaste rapporten från Swedish Edtech Industry som visar på 12 % tillväxt. De nya bolagen blir dessutom fler och har en procentuell ökningstakt på över 50 %. Globalt är Edtech en av de snabbast växande branscherna och överstiger bland annat Fintech i storlek.

– Det stora intresset för Sting Test Drive Edtech bekräftar innovationstakten i branschen, säger Jannie Jeppesen, vd på Swedish Edtech Industry, som också medverkar som ledare för programmet. – De antagna projekten representerar en bredd i lösningar som spänner från smarta digitala tjänster för förskolan och schemaläggningsverktyg till nyskapande tentapluggstjänster, e:sportlösningar för skolan, läromedel för programmering och digital teknik för utbildning i utvecklingsländer. Vi hoppas och tror att det kommer att bli ett mycket givande och inspirerande utbyte i gruppen.

Test Drive Edtech är ett samarbete mellan Sting och Swedish Edtech Industry och övriga partners i programmet är Vercity/Nacka KommunInvest StockholmKTHRISE och EdTech Sweden.

De deltagande bolagen/projekten i Sting Test Drive Edtech är (ett projekt befinner sig i stealthmode och finns inte med i nedanstående lista):

Asqill vill vara en pålitlig brygga mellan universitet och företag samtidigt som vi hjälper studenter att finna deras ”why”. Vi utbildar ingenjörsstudenter i branschledande dataanalysverktyg och engagerar dem i arbetslivet. asqill.se

Colearn är en plattform för utbildare att nätverka, lära sig tillsammans och främja framtidens färdigheter genom ny pedagogik och teknik. colearn.education

EdChild förmedlar förskolekunskap i digitalt format för världens småbarnsföräldrar och pedagoger med fokus på glädje och gemenskap under de år då barnens utvecklingstakt är som högst.

ImagiLabs utvecklar ett verktyg för att inspirera unga tjejer att programmera. www.imagilabs.se

Lana Learning skapar digitalt och personligt språkinlärningsinnehåll med hjälp av elevens tidigare språkkunskaper för att öka inlärningshastigheten.

The Lara Project utvecklar digital teknik för barns utbildning i utvecklingsländer.

Learn2Esport är en helhetslösning för skolor som vill starta e-sportprofil. Vi erbjuder en plattform som är fylld med material, interaktiva prov, uppgifter och verktyg för både elever och lärare. learn2esport.com

Prion en digital plattform för dokumentation och kommunikation i förskolan. Via appen kan förskollärare dokumentera barnens lärande via bild, film och text och föräldrar kan ta del av den dagliga verksamheten och sitt eget barns utveckling. prionapp.com

Royal Scheduler är en helt automatisk schemaläggningstjänst som skapar fullständiga och optimerade scheman på nolltid. royalschedule.com

Tntors digitala lösning hjälper högskolestudenter att tentaplugga på ett effektivare och roligare sätt och med möjlighet för studenterna att följa upp sin framgång genom självskattning. www.tntor.se

Zifro är ett komplett läromedel för programmering. Vi erbjuder en snäll och lekfull kodmiljö där elever tränar textprogrammering samt allt nödvändigt material som lärare behöver för att planera, genomföra och utvärdera lektioner i programmering. www.zifro.se

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>