​Studi ny medlem i Skolsynk

Skolsynk är en enkel och för Sveriges skolor kostnadsfri tjänst som förenklar skolornas användning av digitala läromedel.

​Studi ny medlem i Skolsynk 1Nu ansluter Studi till tjänsten som bland annat innebär automatiserad inloggning för sömlös tillgång till digitala läromedel.

ILT Inläsningstjänst, Gleerups, Studentlitteratur och NE Nationalencyklopedin har tillsammans lanserat Skolsynk för Google. Nu välkomnas Studi som ytterligare en samarbetspartner.

– Vi ser verkligen fram emot samarbetet och ser fram emot att ge Sveriges skolor ännu enklare tillgång till våra läromededel, säger Anna Kraft, VD för Studi.

Följer standard och stödjer GDPR
Skolsynk följer SS12000-standarden som är en standard för hur kontoinformation ska överföras. Tjänsten är både enkel och effektiv, och fungerar för såväl Google- som Microsoftanvändare.

Skolsynk hjälper också skolhuvudmän och leverantörer att leva upp till kraven i dataförordningen GDPR. Genom att bara relevant elevdata delas med skolans leverantörer blir det enkelt att se vilken data som delas med vem. På samma sätt blir det lika enkelt att hantera och radera data.

Kostnadsfritt för skolhuvudmän
Skolsynk är helt kostnadsfritt att använda för Sveriges skolor.

– För oss är det självklart att samarbeta så att skolorna på ett enkelt och kostnadseffektivt kan använda digitala tjänster i skolan, oavsett vem som levererar dem. Vi är glada att Studi ansluter sig och hjälper oss att förenkla för skolorna, säger Jakob Skogholm, ordförande i Skolsynk.