Hem NYHETER 60 000 skolelever firade sina lärare med jättehyllning

60 000 skolelever firade sina lärare med jättehyllning

Publicerat av: Redaktionen

Tusentals lärare fick i dag en stor, synkroniserad applåd, när 60 000 skolelever i Sverige, Danmark och Grönland uppmärksammade FN:s internationella lärardag.

60 000 elever från skolor i Sverige, Danmark och Grönland undervisningen och reste sig upp för att applådera sina lärare.

60 000 skolelever firade sina lärare med jättehyllning

Detta skedde för att uppmärksamma FN:s internationella lärardag, som handlar om att hylla det arbete som världens lärare och pedagoger gör för att utbilda yngre generationer.

Händelsen var orkestrerad av Clio Online, nordens största utvecklare av digitala läromedel till grundskolan, som via sin digitala plattform tidigare i veckan uppmanade eleverna till att uppmärksamma dagen med en stor applåd.

Initiativet spred sig snabbt och under fredagen var 60 000 elever från Sverige, Danmark och Grönland involverade i initiativet.

– Det är kul att fira lärarna för de har ju lärt oss saker hela året. Det är roligt att visa att de betyder något för oss, säger Maja och Klara i årskurs 6 på Nya Elementar i Stockholm.

– Det kändes helt fantastiskt tycker jag! Jag har aldrig varit med om något liknande. Det betyder jättemycket att få en sån här hyllning från eleverna, ibland får vi mejl från föräldrarna som visar uppskattning med det är väldigt sällan som vi får det från eleverna så här stort, säger Lisa Sundqvist, grundskolelärare på Nya Elementar.

Lärarna förtjänar uppskattning

Clio Onlines Sverigechef Angelica Hedin är rörd över att så många elever följde uppmaningen om att ge en stående ovation till lärarna.

– Läraryrket är ju så omdebatterat och sällan får lärare den uppskattning de verkligen förtjänar. De har en så viktig funktion i vårt samhälle och påverkar vår framtid – barnen. Det görs så fantastiskt mycket bra undervisning ute i skolorna som lärarna ska vara stolta över. Jag är glad över hur många det är som har hoppat på det här initiativet och hoppas att lärarna känner sig stärkta av elevernas hyllningar, avslutar hon.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>