Hem PEDAGOGSNACK ”Årets Elevassistent” för sina insatser inom skola

”Årets Elevassistent” för sina insatser inom skola

Publicerat av: Redaktionen

Årets Vikarie är en utmärkelse där Pedagogpoolen uppmärksammar de lärarvikarier som har gjort en extra stor och betydelsefull insats på förskolor och skolor runt om i Sverige.

På kvällen den 19 januari 2017 delades utmärkelser ut för nionde året i rad. Maja Eneström, 19 år, från Enebyberg tog emot hedersomnämnande för Årets Elevassistent.

”Jag älskar att jobba med barn då jag brinner för att lära ut och se barnen utvecklas. Jag blir tårögd ibland när någon av barnen jag möter har lyckats med något som vi tillsammans har jobbat med länge. Alla barn oavsett vilka särskilda behov de har kan lära sig och kan lyckas, det motiverar mig i mitt arbete som elevassistent. Det känns verkligen jättekul att få detta pris som en uppskattning för det jobbet jag gör”, säger Maja.

”Årets Elevassistent” för sina insatser inom skola

Juryns motivering för Årets Elevassistent lyder: Som elevassistent och resursperson till barn med särskilda behov spelar Maja en viktig roll i elevernas vardag. Med sitt flexibla och engagerade arbetssätt skapar hon en social och trygg miljö.

Med sin punktlighet och pålitliga närvaro är hon mycket uppskattad av personalen på skolan och Pedagogpoolen. En elevassistent att lita på!

Det är förskolor och skolor som har nominerat vikarier som har uppfyllt kriterierna för Årets Vikarie. I juryn sitter Karin Jordås, generalsekreterare Mentor Sverige, Emma Rydell, bemanningschef på Pedagogpoolen och Peder Hagen, VD Pedagogpoolen.

Syftet med utmärkelserna är att skapa ett intresse kring vikten av vuxna förebilder i skolan och vikariens betydelsefulla roll. Samtidigt vill vi hylla Pedagogpoolens alla fantastiska vikarier. ”Vi strävar efter att ständigt utveckla vår verksamhet. För oss är det viktigt att hela tiden ställa höga krav på oss själva när det gäller utveckling, trygghet, kvalitet och att inspirera vår personal att vara goda förebilder”, säger Peder Hagen, VD Pedagogpoolen. Totalt 40 av de 1200 vikarier, som under 2016 arbetat på skolor och förskolor genom Pedagogpoolen, blev nominerade till Årets Vikarie.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>