Hem NYHETER Barn och unga ges möjlighet att bli filmskapare under sportlovet

Barn och unga ges möjlighet att bli filmskapare under sportlovet

Publicerat av: Redaktionen

Stockholms filmfestival Junior anordnar filmverkstäder för barn och unga under sportlovet.

Tillsammans med våra filmpedagoger får de göra en egen film och prova på allt från manusskrivande till redigering.

Barn och unga ges möjlighet att bli filmskapare under sportlovet

Stockholms filmfestival Junior kommer i år att ha filmverkstäder under sportlovet på Tekniska museet och Naturhistoriska riksmuseet. På Sportlovets filmverkstäder får alla mellan 6 och16 år under 3 timmar lära sig grunderna i att göra film. Alla filmer kommer att laddas upp online så att deltagarna kan se och spara dem.

Alla filmer som görs under filmverkstäderna tävlar dessutom automatiskt i 1 minut film, en kortfilmstävling för alla mellan 6 och 19 år arrangerad i samarbete med ABF.

Vinnarna presenteras på Stockholms filmfestival Juniors stora prisutdelning den 21 april. Priset är en möjlighet att skapa en ny film tillsammans med ABF.

Stockholms filmfestival Junior är en filmfestival för barn och unga mellan 6-19 år. Vi visar kvalitetsfilmer från hela världen och biljetterna är gratis för barn och lärare.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>