Vi vill bidra till att barn, unga och vuxna får ett grundläggande intresse för teknik och samtidigt utvecklar kunskap, kreativitet och företagsamhet. Detta gör vi genom att erbjuda möjligheter att programmera, bygga, konstruera, designa, prova och hitta lösningar. Vi startar på nybörjarnivå utan förkunskaper men kan också erbjuda innehåll och möjligheter för vuxna yrkesverksamma.

Några exempel på vad du kan göra hos oss:
Kom tillsammans med ditt barn, barnbarn, bonusbarn eller fosterbarn till vår familjeverkstad. Här får ni tillsammans lära er om mekanik och elektronik, samtidigt som ni skapar saker med hjälp av den teknik vi pratat om.

Undrar du hur det här med 3D fungerar eller vill du bara få ett stadigt grepp om grunderna i 3D-modellering? Här får du lära dig grunderna och hur man navigerar i en 3D-miljö och skapar enkla objekt. Med bara några få verktyg kan vi skapa och skriva ut 3D modeller i fysisk form. Kom och lär dig kraften bakom 3D

Platser till höstens kvällsaktiviteter släpps den 20 maj kl 9.00 och hur kul det är med ny 3D-teknik.

Robotar har alltid varit spännande och kittlar vår tanke att skapa. Med Mindstorms EV3 från LEGO® får du chans att programmera din egen robot. När programmeringen är på plats bygger vi olika sensorer för att få roboten att känna igen färger eller att stanna för ett hinder.

På måndagkvällar är du välkommen till Makers! Här får du använda våra verktyg, maskiner och arbetsyta för att arbeta med dina egna projekt. Du tar med dig ditt eget material och tillsammans hjälper vi varandra att upptäcka och komma på lösningar. Det finns även en hel del förbrukningsmaterial och komponenter som du kan använda. Du har möjlighet att prova skriva ut en mindre modell i vår 3D printer för att lära dig tekniken. Om du önskar vill pröva tekniken ytterligare får du betala enligt vår prislista.Vad som händer vid varje tillfälle du kommer till Makers är dynamiskt och formas efter de personer som deltar. I fokus är nyfikenheten och kreativiteten.

Våra aktiviteter är praktiska och vi använder olika material och verktyg. Efter aktiviteterna hoppas vi att du förstår att teknik är något vi har runt oss hela tiden och att det faktiskt är behöver vara så svårt. Förhoppningsvis vill du lära dig ännu mer och kan då utforska mer på någon av våra fortsättningskurser eller utveckla ditt intresse mer i skolan, på fritiden eller på din arbetsplats.

Vi jobbar med mekanik, elektronik, fysik, kemi och material som vi använder är bland annat lego, mystiska pulver, motorer, länkarmar, bluebots och bebots. Gärna allt tillsammans i en härlig mix där vi får pariserhjul att snurra, sopborstar att sopa av sig själv, lyftkranar och lyfta eller nya innovationer för forskning och utveckling som skapar avtryck världen runt.

Varmt välkomna att boka en aktivitet hos oss!

Platser och bokning gör du på www.expectrum.se/kursutbud