Hem NYHETER Du är inte gud – du varken kan eller hinner rätta till allt.

Du är inte gud – du varken kan eller hinner rätta till allt.

Publicerat av: Redaktionen

Prefekt riktar sig till ledare inom universitet och högskolor, i synnerhet prefekter.

Boken går igenom allt från olika ledarstilar och personlig utveckling, till hur du involverar medarbetare och delegerar arbetsuppgifter på bästa sätt, samt håller i utvecklingssamtal och löser konflikter.

Du är inte gud – du varken kan eller hinner rätta till allt.

Den ger även värdefulla tips på hur du bäst samarbetar i ledningsgrupper och styrelser. Perfekt fungerar därmed som en värdefull handbok, både för nya och mer erfarna ledare.

-Vi söker inte i första hand problematiserade fenomen och skeenden, istället ger vi konkret vägledning till hur man framgångsrikt kan utöva sitt ledarskap eller i varje fall undvika misstag, säger Anders Risling och Mats Edenius, författare.

Prefekt är skriven av dekanen Mats Edenius och psykologen Anders Risling. Deras bakgrunder inom ledarskap och psykologi ger boken en unik och mycket passande utgångspunkt. Författarna utgår från sina egna erfarenheter och personliga tolkningar som konsulter, forskare och chefer/ledare inom akademi, myndigheter, hälso- och sjukvård och näringslivsorganisationer – och kombinerar detta med nedslag i stöttande litteratur.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>