Hem NYHETER Frida Monsén anlitad för att leda kvalitetsprojekt om digitala lärresurser

Frida Monsén anlitad för att leda kvalitetsprojekt om digitala lärresurser

Publicerat av: Redaktionen

Swedish Edtech Industry anlitar Frida Monsén för ett längre uppdrag att utreda och utveckla en resurs för att möta behovet av att lärare och beställare ska ha tillräckligt med information och kompetens att värdera och välja (digitala) lärresurser som stödjer planering och genomförande av undervisning.

Vi startar därmed igång ett arbete runt kvalitet och lärresurser som omfattar både digitala läromedel, digitala lärresurser och verktyg.

Arbetet skall ta utgångspunkt i aktuell forskning och ske i bred samverkan. Frida är helt perfekt för uppdraget med sin långa erfarenhet och en unik expertis inom området.

Under hennes ledning så vet vi att projektet kommer att ge konkret värde för lärare och beställare, säger Jannie Jeppesen, vd på branschorganisationen.

Frida Monsén anlitad för att leda kvalitetsprojekt om digitala lärresurser 2

Frida Monsén

“Jag ser fram emot att jobba tillsammans med Swedish Edtech Industry i detta initiativ som är ett tydligt ställningstagande från branschens sida, att kvalitet, både i produkter och i planering och genomförande av undervisningen med digitala verktyg har en avgörande betydelse för hur väl en skola lyckas med sin digitalisering.” -Frida Monsén

Frida Monsén är utbildad lärare med över 15 års erfarenhet att driva strategiskt och operativt digitalt utvecklingsarbete inom både kommunal och fristående skola.

Hon har en bakgrund som affärsutvecklare och projektledare på Meet In Grid (fd RAU), där hon bl.a startade upp SETT i Norge och lanserade GamifyUs.

Hennes innovativa sätt att använda Gamification som verktyg för lärande och organisationsutveckling har bl.a uppmärksammats i två TEDx-talks. Hon har jobbat tillsammans med Skolverket för att utveckla material kopplat till Flerspråkighet och digital kompetens, skrivit boken Digital kompetens i skolan och klassrummet (Natur & Kultur 2017) och är medförfattare i antologin Navigera i den digitala samtiden (Lärarförlaget 2016). Hon är också medgrundare av EdTech-bolaget Blixtjakten (finalist i Swedish EdTech Startup Awards 2016) som är en digital tjänst för lärare baserad på hennes metoder kring gamification och lärande.

Som fristående konsult med fokus på lärande och digitalisering gör Frida även uppdrag inom kommunikation, verksamhetsutveckling och produktutveckling för både små och stora företag, bland annat Advania i Norge & Sverige, Natur&Kultur, Fotografiska och Academy.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>