Halmstadskola prisas för internationellt projekt

Trönningeskolan i Halmstad belönas med det svenska eTwinningpriset 2019 för ett digitalt samarbete med skolor i Frankrike, Kroatien och Spanien.

Halmstadskola prisas för internationellt projekt 1UHR delar ut priset och förutom äran får skolan ett presentkort för att köpa in teknik till kommande projekt. Rektor och en lärare bjuds också in till den årliga eTwinningkonferensen som äger rum i Frankrike i oktober.

I projektet Arts Count! har läraren Martina Andreasson med elever samarbetat kring elevernas digitala och kommunikativa kompetens. De har kombinerat matematik och kreativt tänkande med olika konstformer, så som målning, film och design.

– Det är jättekul att vi blir uppmärksammade för vårt arbete. Vi har jobbat hårt med projektet och det har fått våra elever att se sambandet mellan matematik och andra ämnen. Tack vare projektet har vi alla fått prova på en mängd olika digitala arbetssätt, säger Martina Andreasson, som undervisar i bild, franska och engelska.

”Genomfört på ett kreativt sätt”

I prismotivering skriver juryn bland annat: ”Temat att kombinera matematik och konstformer genom kooperativt lärande/lärande i samspel är genomfört på ett kreativt sätt och har medvetandegjort att matematiken finns överallt i vår vardag.”

– Arts Count! är ett bra exempel på att internationellt skolsamarbete kan bidra både till elevernas ämneskunskaper och till mer övergripande kompetenser som interkulturell förmåga, kreativitet och digital kompetens, säger Maria Linna Angestav, avdelningschef vid UHR.