Impactrapport 2021: Teach for Sweden (TFS) bidrar med över 90 lärare
Hem REPORTAGE Impactrapport 2021: Teach for Sweden (TFS) bidrar med över 90 lärare

Impactrapport 2021: Teach for Sweden (TFS) bidrar med över 90 lärare

Publicerat av: Redaktionen

2021 bidrog Teach for Sweden (TFS) med över 90 lärare till svenska klassrum.

Det visar Teach for Swedens impactrapport för 2021, som stiftelsen presenterar under veckan.

Framför allt inom ämnen där det saknas flest behöriga lärare hjälper organisationen att tillsätta personal. Drygt var fjärde examinerad tekniklärare, och var femte examinerad kemi- och fysiklärare för årskurs 7 till 9 kom i fjol via TFS.

Impactrapport 2021: Teach for Sweden (TFS) bidrar med över 90 lärare

Teach for Swedens impactrapport 2021

– 2021 var ett utmanande år. Barn och unga har berättat att pandemin har påverkat deras möjlighet att nå målen i skolan och att det också har påverkat tron på framtiden. Därför känns det särskilt viktigt – just i år – att vi har rekryterat, valt ut och utbildat ytterligare strax under 50 modiga ledare som leder lärande i klassrum runt om i Sverige. Varje dag bygger vi en mer likvärdig skola och trots ett utmanade år ser vi med hopp och tilltro fram mot 2022, säger Ida Karlberg-Gidlund, verksamhetschef på Teach for Sweden.

2021 gick var sjunde niondeklassare ut högstadiet utan behörighet att kunna söka vidare till gymnasiet – det motsvarar 16 500 barn i Sverige. Pandemin har gjort problemen i svenska skolan större och de elever som redan hade sämre förutsättningar att nå målen i skolan är också de som påverkats mest negativt av pandemin. TFS arbetar för en likvärdig skola genom att öka antalet behöriga lärare som hjälper eleverna att nå sin fulla potential.

Sedan starten 2013 har över 31 000 elever i Sverige undervisats av någon som går eller har gått TFS:s ledarskapsprogram, en utbildning som gör det möjligt för akademiker att byta till läraryrket. De läser in lärarexamen samtidigt som de arbetar på en högstadieskola i socioekonomiskt utsatta områden, där lärarbristen är störst.

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>