Lekolar har slutfört förvärvet av Panduro
Hem NYHETER Lekolar AB har slutfört förvärvet av Panduro

Lekolar AB har slutfört förvärvet av Panduro

Publicerat av: Redaktionen

Lekolar, Nordens ledande leverantör av lärmiljöer till skolor och förskolor, har efter sedvanlig prövning av konkurrensmyndigheter slutfört förvärvet av Panduro.

Förvärvet offentliggjordes den 11 augusti i år.

Med förvärvet av Panduro tar Lekolar steget in på konsumentmarknaden, och skapar samtidigt ett av norra Europas mest kompletta erbjudanden av kreativa och pedagogiska produkter, för både skolor och privatpersoner.

Lekolar har slutfört förvärvet av Panduro

Panduro blir nu en del av Lekolar-koncernen men kommer fortsätta att drivas som en fristående verksamhet.

– Detta är ett strategiskt viktigt steg för Lekolar då vi ser en stor potential i konsumentmarknaden. Trots att vi har riktat oss mot olika målgrupper så har Lekolar och Panduro mycket gemensamt. Tillsammans skapar vi ett svårslaget erbjudande till samtliga kundgrupper, sa David Persson, vd Lekolar, i samband med offentliggörandet.

Panduro bidrar också med en etablerad omnikanal-strategi med e-handel och ett butiksnät som sträcker sig över Sverige, Danmark, Norge, Nederländerna och Belgien.

Som tidigare kommunicerat blir Panduro nu en del av Lekolar-koncernen men kommer fortsätta att drivas som en fristående verksamhet, under fortsatt ledning av vd Rickard Kemfors.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>